BEZ DLAKE NA JEZIKU

Uli Henes: Infantino je velika katastrofa za fudbal

Bila je divna prilika da mu se kaže: Dobro, dalje nećeš moći!, rekao je doskorašnji prvi čovjek minhenskog Bajerna

Uli Henes. Twitter

G. Š.

24.11.2022

U Njemačkoj se manje bave porazom, a više odnosnom nacije prema Mundijalu 2022. Počasni predsjednik Bajerna Uli Henes i šampion svijeta iz 1974. godine iskoristio je šansu da još jednom udari na DFB (Njemački fudbalski savez). A razlog je nedovoljan otpor FIFA-i i odluci da se igra u Kataru.


Navijači nisu zainteresovani

- Ovaj šampionat već je mnogo naštetio fudbalu u cjelini, kazao je Henes u razgovoru za RTL, te dodao:

- Pogledajte rejtinge, navijači nisu zainteresovani, gledanost je duplo manja nego prije četiri godine u Rusiji. DFB se hvalio kako će biti dosljedan, da će se baviti pitanjem domaćinstva. Na kraju su se lako pomirili. Nisu imali hrabrosti da se suprotstave Infantinu. Za mene je taj čovjek velika katastrofa za fudbal. Bila je divna prilika da mu se kaže: Dobro, dalje nećeš moći!

Henes je dodao kako se ni ostali veliki savezi iz Evrope nisu proslavili...

- Dovoljno vremena je bilo, trebalo je da iskoriste svoju moć i uticaj. Mislim da nisu uradili dovoljno po tom pitanju, zaključio je doskorašnji prvi čovjek minhenskog Bajerna.


Nikad manje podrške

Podsetimo, njemački mediji se mjesecima unazad bave ljudskim pravima u Kataru mnogo više nego nacionalnim timom. Stiče se utisak da je Manšaft s nikad manje podrške i očekivanja otputovao na Mundijal.

Izgleda da će se to odraziti i na rezultat...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.