PRIJATELJSKA UTAKMICA

Odlična partija mladih "Zmajeva" i pobjeda u Bugarskoj

Pogađali Bašić, Bistrić i Šošić

Sa utakmice u Blagoevgradu. NSBiH

E. Ć.

25.11.2022

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine (U-21) pobijedila je danas u prijateljskom meču Blagoevgradu odgovarajuću selekciju Bugarske rezultatom 0:3.

Bh. tim do prednosti dolazi u 20. minuti. Kapiten Ivan Bašić šutira sa ivice kaznenog prostora, a bugarski defanzivac rukom blokira njegov udarac i dosuđen je penal za Bosnu i Hercegovinu. Precizan izvođač jedanaesterca bio je Bašić za vodstvo izabranika Igora Jankovića.

U 25. minuti još jednu odličnu priliku imali su mladi Zmajevi, ali je David Čavić sa 15-ak metara pogodio stativu. Prednost je udvostručena u 33. minuti. Bh. reprezentativci oduzimaju loptu Bugarima na njihovoj polovici, a Admir Bristrić kreće sam ka protivničkom golu i iskosa sa desne strane pogađa suprotni ugao za 0:2.

U finišu prvog poluvremena Bašić je još jednom odlično šutirao sa distance, ali je na visini zadatka bio i golman Hristijan Slavkiov koji izbacuje loptu u korner.

U 57. minuti bh. reprezentativci još jednom vrše pritisak na odbranu Bugarske, oduzimaju loptu i Madžid Šošić postiže gol za konačnih 0:3.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.