NAKON PLJAČKE

Da li će igrati protiv Francuske: Sterling navodno ima uslov za povratak u Katar

Navodno su pljačkaši iz njegove kuće u Londonu odnijeli novac, satove i nakit, sve u vrijednosti oko 350.000 eura, a upali su dok je u njoj bila njegova porodica

Sterling: Strahuje za porodicu. Twitter

E. Ć.

6.12.2022

Engleski reprezentativac Rahim Sterling (Raheem) prije dvije noći je napustio Katar i vratio se u London jer su naoružani pljačkaši upali u njegovu kuću i to za vrijeme dok je u njoj bila njegova porodica.

Sterling nije igrao utakmicu osmine finala Mundijala koju su njegove kolege dobile protiv Senegala sa uvjerljivih 3:0. Iz reprezentacije Engleske su uoči meča napisali kako je igrač otputovao kući zbog, kako su naveli, porodičnih problema.


Očekivalo se da će se Sterling vratiti u Katar i biti na raspolaganju selektoru Geretu Sautgejtu (Gareth Southgate), no kako javlja britanski "Sun", njegov povratak bi mogao potrajati. Navodno su pljačkaši iz kuće odnijeli novac, satove i nakit, sve u vrijednosti oko 350.000 eura.

Kako piše "The Sun", Sterling ima uslov da se vrati u Katar.

- Nema šanse da idem igdje dok moja porodica nije 100 posto sigurna - rekao je izvor blizak Sterlingu.

Sigurnost porodice je prioritet za engleskog igrača. Inače, on i njegova porodica su smješteni na vrlo ekskluzivnom mjestu, sa sigurnosnim patrolama koje tamo prolaze. To je dodatno iziritiralo Sterlinga jer su, uprkos svoj zaštiti, bili napadnuti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.