NAKON POVREDE NOJERA

Iz Bajerna se planiraju obratiti PSG-u za pomoć oko golmana!

Oliver Kan jučer je izjavio kako Bajern neće srljati, da će strpljivo sagledati situaciju, međutim vrijemena baš i nema na pretek

Oliver Kan. Bayernstrikes

G. Š.

12.12.2022

Glupost koju je napravio Manuel Nojer (Manuel Neuer) na skijanju (slomio nogu) mogla bi skupo da košta Bajern. Naime, Bavarci će teško uspjeti da "izboksuju" povratak Aleksandera Nibela (Alexander Nubel) sa pozajmice iz Monaka. Čak i da se dogovore sa klubom iz Kneževine, veliko je pitanje da li će 26-godišnji čuvar mreže pristati da dođe na šest mjeseci kao iznuđeno rješenje, pogotovo što, prema posljednjim informacijama, njegov odnos sa trenerom golmana njemačkog šampiona Tonijem Tapalovićem nije sjajan. 

Neće srljati

Također, Nijemci pišu da ga Julijan Nagelsman (Julian Nagelsmann) nije pozvao nijednom otkako je poslat u Francusku, na čemu mu je Nibel veoma zamjerio.

Oliver Kan (Oliver Kahn) jučer je izjavio kako Bajern neće srljati, da će strpljivo sagledati situaciju, međutim vrijemena baš i nema na pretek. Kao jedna od opcija pojavilo se ime Kejlora Navasa (Keylor). U Minhenu navodno planiraju da kontaktiraju Pari Sen Žermen, no nisu uvjereni da će odgovor biti pozitivan. Istina, Parižani na raspolaganju imaju i Serhija Rika (Sergio Rico), mogli bi skupog Navasa bez mnogo razmišljanja da se odreknu, ali veliko je pitanje da li će željeti da pomognu rivalu u osmini finala Lige šampiona.

Na sve to, Bajernovi čelnici nisu bili blagi prema Parižanima i njihovom načinu poslovanja tokom svih ovih godina u svojim izjavama. Imajući sve to u vidu bilo bi prilično iznenađujuće da im PSG izađe u susret.


Veteran i debitant

Treća opcija za Bajern trenutno ne postoji. Kan jeste uživo gledao utakmicu između Hrvatske i Brazila, prisustvovao je izvanrednoj partiji Dominika Livakovića, međutim iz Njemačke stižu demanti da Bavarci razmišljaju u pravcu kupovine Dinamovog golmana.

Podsjetimo, rekordni šampioni trenutno na raspolaganju imaju samo veterana Svena Ulrajha (Ulreich) i tinejdežra Johanesa Šenka (Johannes Schenk) koji još nije debitovao za prvi tim.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.