SVJETSKO PRVENSTVO

Trikolori su večeras apsolutni favoriti kladionica

Francuska je, ništa manje, aktuelni vladar planete i bukmejkeri Mozzarta ponudili su najveću kvotu na svijetu na trijumf Trikolora

Mogu li Francuzi i večeras nastaviti pobjedonosni put?. thenationalnews.com

Piše: G. Š.

14.12.2022

Zaprepašćenje je malo splasnulo, ali i dalje je veliko iznenađenje što afrička selekcija još ima šansu da postane svjetski šampion. Ipak, djeluje da je Maroko stigao do kraja puta jer se u polufinalu Mundijala 2022. suočava sa vjerovatno najtežim protivnikom na kojeg je mogao da naleti. 

Put do polufinala

Francuska je, ništa manje, aktuelni vladar planete i bukmejkeri Mozzarta ponudili su najveću kvotu na svijetu na trijumf Trikolora. 

Francuska je relativno lagano prošla kroz grupnu fazu Mundijala. Suprotstavila se Danskoj, Australiji i Tunisu, a poslije dvije pobjede nad Sokerusima (4:1) i rivalom sa sjevera Evrope (2:1), Trikolori su dozvolili sebi da se opuste i zaigrali sa rezervistima pa je Tunis to iskoristio i pobijedio 1:0. 

U osmini finala Francuska se sastala sa Poljskom i slavila 2:1, a imala je mnogo više problema u duelu sa Engleskom u četvrtfinalu (2:1). 

Reprezentacija Maroka bila je u istoj grupi sa Hrvatskom, Belgijom i Kanadom. U takvom društvu "Lavovi Atlasa" definitivno nisu bili glavni kandidat za prolaz, ali su u prvom kolu osvojili bod protiv Hrvatske (0:0), a u drugom senzacionalno pobijedili Belgiju sa 2:0, i na kraju Kanadu sa 2:1. 

U osmini finala reprezentacija Maroka se sastala sa Španijom, u obračunu u kojem je važila za očiglednog autsajdera. Ipak, Marokanci su nametnuli svoju igru i stigli do penala, gdje su bili bolji. U četvrtfinalu, marokanski tim je napravio još jednu senzaciju, pošto su realizovali svoj trenutak u prvom poluvremenu i sačuvali minimalnu prednost nad Portugalom od 1:0.

Velika kvota na pobjedu Maroko

Kladionica Mozzart na pobjedu "domaćina" daje kvotu 1.65. Pogledajte sve ostale kvote na Mozzart Bet siteu i odigrajte online. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.