PRVI ČOVJEK FIFA-E

Infantino se na poseban način oprostio od Siniše Mihajlovića u Kataru

Na terenu su njegovi slobodni udarci bili oličenje strasti i posvećenosti ljepoti igre na koju su ostavili trajan utisak u svijetu sporta, istakao je Infantino

Infantino se oprostio od Mihajlovića. Twitter / Instagram

H. J. I.

16.12.2022

Prvi čovjek FIFA-e, Đani Infantino, izrazio je saučešće porodici i prijateljima Siniše Mihajlovića, te je istakao da je duboko pogođen informacijom o smrti legendarnog srbijanskog trenera.

- Sa najdubljom tugom primio sam vijest o smrti Siniše Mihajlovića, jednog od najslavnijih fudbalera i trenera Srbije. Na terenu su njegovi slobodni udarci bili oličenje strasti i posvećenosti ljepoti igre na koju su ostavili trajan utisak u svijetu sporta i njegova smrt je veliki gubitak za sve nas. Njegovoj porodici i najmilijima izražavamo saučešće u ovom teškom trenutku - poručio je Infantino.


Vijest o Mihajlovićevoj smrti izazvala je tugu i u Kataru na Svjetskom prvenstvu, gdje je danas slobodan dan pred meč za treće mjesto koje je na programu u subotu od 16 sati između Hrvatske i Maroka.

Ipak, bila je organizovana utakmica FIFA legendi, gdje je bilo i mnogo prijatelja Siniše Mihajlovića.


Na toj utakmici je održan minut šutnje uz posvetu Siniši Mihajloviću, gdje su se fudbalske legende okupile i zagrlile u krugu prije početka.

Infantino je imao i poseban gest posvećen Mihajloviću, jer je na svojoj majici koju je nosio napisao Mihajlović i iscrtao broj 11, koji je Mihajlović nosio tokom karijere.


Mihajlović je bolovao od leukemije od 2019. godine, a danas je preminuo u 53. godini. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.