SLAVNI SALT BAE

Prva kazna za Nusreta Gokčea, kuhar će se zbog bahatog ponašanja na Svjetskom prvenstvu u Kataru žestoko kajati

Uspio je Gokče da pozira s trofejom, a objavljenim fotografijama i videosnimcima dodatno je zgrozio fudbalsku javnost

N. Aj.

24.12.2022

Slavni kuhar Nusret Gokče. Instagram

Slavni kuhar Nusret Gokče (Gokce), nadimka Salt Bae, razljutio je mnoge poslije odigrane finalne utakmice Svjetskog prvenstva u Kataru kada je nepozvan ušao na teren dok je Argentina proslavljala titulu svjetskog prvaka.

Uspio je Gokče da pozira s trofejom, a objavljenim fotografijama i videosnimcima dodatno je zgrozio fudbalsku javnost. Ni nogometaši Argentine nisu bili oduševljeni, naprotiv.

Nikome nije jasno kako je uspio ući na teren. Mnogi su od organizatora Mundijala i FIFA-e tražili odgovor na to pitanje, ali se zvanično još nisu oglašavali.

Međutim, već se špekulira o tome da će Salt Bae biti sigurno kažnjen jer je prekršio FIFA-in protokol i da bit će mu zabranjeno da prisustvuje Svjetskom prvenstvu koje se za četiri godine igra u Americi, Kanadi i Meksiku.

Prvi koji su odlučili reagrati su organizatori najstarijeg fudbalskog takmičenja u Americi "US Open Cup", koji su jučer na Twitteru objavili da je Nusretu zabranjeno da prisustvuje finalnoj utakmici ovog takmičenja iduće godine.

- Ovim putem želimo reći da je Nusretu zabranjen dolazak na finale ovog takmičenja 2023. godine - napisano je na Twitteru.

Malo je vjerovatnoće da je kuhar planirao pratiti to takmičenje, ali pretpostavlja se da je ovo samo jedna u nizu zabrana koje će Salt Bae dobiti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.