SERIJA A

Sampdorija dovela napadača

Ovaj posao omogućio je povratak Franćeska Kaputa u Empoli

Sam Lamers. Twitter

G. Š.

2.1.2023

Sampdorija je ozvaničila dolazak snažnog nizozemskog napadača Sama Lamersa (Lammers) na pozajmicu do kraja sezone, pa šef struke kluba iz Đenove Dejan Stanković, polako kompletira pojačanja za nastavak takmičenja u kojem njegovu ekipu očekuje teška borba za opstanak.

Ovaj posao omogućio je povratak Franćeska Kaputa u Empoli, čime je omogućeno da Lamers, koji je pod ugovorom sa Atalantom, praktično bude proslijeđen Sampdoriji do kraja sezone. Kaputo je vjerovatno najbolje trenutke svoje karijere proveo upravo u dresu Empolija, gdje je u samo dvije sezone postigao 42 gola. Ipak, u Sampdoriji je odigrao znatno ispod svojih mogućnosti. Kaputo u Empoli odlazi na pozajmicu do kraja sezone, uz opciju obaveznog otkupa u slučaju opstanka u Seriji A, kada će se aktivirati dvogodišnji ugovor.

Lamers je također neko ko još nije uspio da ispuni svoj maksimalan potencijal. Momak iz Tilburga je stasao u PSV-u, ali je svoju najbolju godinu imao na pozajmici u Herenvenu, kada je u sezoni 2018/2019. postigao 19 golova. Atalanta ga je u septembru 2020. godine dovela za obeštećenje od 8.000.000 eura, a iz Bergama je išao na pozajmice u Ajntraht i Empoli, ali se nije nadavao golova, pa se vjeruje da bi to mogao da učini u Đenovi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.