TUŽNA PRIČA

Razgovor koji je natjerao Kelinija na suze

Vijali se pet godina borio sa ovom opakom bolešću

Kelini: Veliko prijateljstvo sa Vijalijem. Facebook

Piše: N. Ridžal

7.1.2023

Tužna vijest pogodila je svjetski fudbal u petak, sedmog januara 2022. godine. Legendarni italijanski igrač Đanluka Vijali (Gianluca Vialli) preminuo je u 58. godini od posljedica raka pankreasa.

Vijali se pet godina borio sa ovom opakom bolešću, a tokom karijere najveći trag je ostavio igrajuči za Sampdoriji i Juventus.

Bio je jedan od najomiljenijih ljudi u Italiji, a posebno poštovanje stekao prihvativši poziv selektora Italije, velikog prijatelja i bivšeg suigrača Roberta Mansinija (Mancinija) da bude šef delegacije u reprezentaciji za Euro 2020. koji su zajedno osvojili.

- Stavio je reprezentaciju ispred svog zdravlja - rekao je Džordžo Kjelini (Giorgio Chiellini). Bivši kapetan Italije i legenda Juventusa na početku razgovora za "Sky Sport Italia" nije uspijevao sakriti suze tokom vrlo emotivnog intervjua . Razgovor je bio pun emocija da je do kraja intervjua zaplakao i novinar.


- Bio je sjajna osoba koja nas ne bi željela vidjeti kako plačemo. Ostavio nam je toliko toga kroz sve ove godine kao suigrač, trener, direktor, muž i otac. Uvijek je znao pronaći prave riječi i dirnuti te u srce. Njegova povezanost s Mansinijem na terenu i izvan njega ostat će vječna - kazao je Kjelini

Na samom kraju razgovora Kjellini se u suzama prisjetio anegdote s kraja 2021. godine koja je nagovijestila tužan kraj.

- Na jednom treningu zagrlio sam ga i rekao mu. Idemo pokušati otići na Svjetsko prvenstvo, samo je godina dana do njega. Njegove riječi su me malo šokirale. Rekao je da se i on nada će doživjeti do tada. Nije se bojao govoriti o bolesti i na kraju, pomogao ti je da spoznaš prave vrijednosti. To je bio Đanluka, stavio je reprezentaciju ispred svog zdravlja. Uvijek ćemo ga nositi u srcima –, zaključio je na kraju razgovora Italijan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.