UZBURKAO JAVNOST

Legendarni reprezentativac Italije i bivši igrač Juventusa šokirao svijet svojom izjavom

Legendarni talijanski fudbaler Dino Bađo pričao je za talijanske medije o svom odnosu s prerano preminulim Đanlukom Vijalijem

Bađo i Vijali dugogodišnji prijatelji. Facebook

N.R.

17.1.2023

Legendarni talijanski fudbaler Dino Bađo (Baggio) pričao je za talijanske medije o svom odnosu s prerano preminulim Đanlukom Vijalijem (Gianluca Vialli). Bađo i Vijalli su igrali zajedno za Juventus i talijansku reprezentaciju, a Dino je iznijeo šokantno priznanje da su često znali uzimati doping i na taj način doveli svoje živote u opasnost.

- Prerano je otišao. Trebali bismo istražiti što smo uzimali dok smo igrali. Uvijek je bilo dopinga. Moramo shvatiti da neke tvari mogu za nas biti loše nakon određenog vremena. I ja se bojim za sebe, događa se to mnogim igračima. 

U devedesetim godinama, kad smo igrali, bilo je dosta dopinga i mi smo ga uzimali. Neki su i pričali o tome što su uzimali i da im stvara probleme - kazao je Bađo.

Dino Bađo je rođen 24. jula 1971. godine. Dino je igrao na poziciji veznog igrača. Kasnije je igrao za Inter i Juventus, u periodu od 1991. do 1994. godine. Tokom ovih godina, na listu trofeja dodao je titulu osvajača Kupa UEFA, a od 2000. do 2006. branio je boje Lacija, engleskog Blekburn roversa, Ankone i Trstine.


Bađo je odigrao 60 utakmica za reprezentaciju Italije i postigao 7 golova. Kao dio nacionalnog tima učestvovao je na više velikih takmičenja, prvo na Svjetskom prvenstvu 1994. u Sjedinjenim Državama, gde je sa timom osvojio srebro.

Legendarni Vijalli, veliki golgeter Sampdorije, Juventusa, Čelsija i reprezentacije Italije, preminuo je u 58. godini, nakon više od pet godina borbe s rakom gušterače. 

Tokom svoje igračke karijere je odigrao 673 utakmice i postigao 259 golova. Osvojio je dva prvenstva Italije, po jedno sa Sampdorijom i Juventusom, zatim Ligu prvaka i Kup UEFA-e s Juventusom, dok je Kup kupova osvojio sa Sampdorijom i Čelsijem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.