TRENER LIVEPRULA

Klop izgubio živce i "napao" novinara: Bio si na 5.999 mojih presica i to me pitaš

Novinar Markam je pitao zbog čega "Redsi" nemaju rješenja na tržištu igrača

Klop: Liverpul ima problema sa povredama. Twitter

E. Ć.

13.1.2023

Liverpul će sutra u okviru 20. kola Premijer lige gostovati kod Brajtona, a trener "Redsa" Jirgen Klop (Jurgen Klopp) održao je press konferenciju.

Klop ima problema sa sastavljanjem tima koji je desetkovan povredama. Njemački stručnjak je rekao kako taj problem Liverpul ne može riješiti na tržištu igrača.

Novinar Karl Markam (Carl Markham), sa Press Associationa ga je pitao zbog čega je to tako, je li ne nema igrača za Liverpul ili nema novca. Klop se iznervirao zbog tog pitanja.


- Stvarno, Karl, mislim da sam u Liverpulu odradio šest hiljada press-konferencija, a ti si bio na njih 5.999. Zaista, opet ti moram pričati priču o novcu? Stvarno? Ispočetka? Misliš li da imamo novca koliko želimo, ali ne kupujemo igrače čak i ako su nam dostupni - rekao je Klop i nastavio:

- Zaista mi to nije jasno. Vozio si se dovde i ovo je pitanje zbog kojeg si došao? Znaš odgovor. Neću ti reći: "Ma ne, imamo novca koliko god želimo i ne znamo šta ćemo s njim". Možemo kupiti i dovesti koga želimo, ali nećemo to učiniti.

Inače, Klop ne može računati na Dioga Žotu (Jota) i Luisa Diaza, Roberto Firmino se oporavlja od povrede, a povreda muči i Darvina Nunjeza (Darwin Nunez).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.