ŠOK U ROSARIJU

Argentinski talent upucan je u glavu: Bore mu se za život

U jednom trenutku u kafić je ušla naoružana skupina osoba koja je započela paljbu vatrenim oružjem u lokalu

Ronči: Njegov je život trenutno ugrožen, dok je njegov prijatelj Diaz preminuo od ozljeda.. twitter

B. L.

14.1.2023

Strašan događaj šokirao je Argentinu samo nekoliko sedmica nakon što su "Gaučosi" osvojili Svjetsko prvenstvo u Katru. Mladi nogometaš Lautaro Ronči (Ronchi, 18) ozbiljno je ozlijeđen nakon pucnjave u Rosariju, inače rodnom gradu Lionela Mesija (Messi).

Mladi Argentinac ove je godine zabio 12 golova, a nastradao je na druženju s prijateljem u srijedu poslijepodne u kafiću. Njegov je prijatelj preminuo od teških ozljeda, a nogometaš je u kritičnom stanju.

Argentinski mediji otkrili su da se Ronči u srijedu poslijepodne našao na piću s prijateljem Erikom Diazom (Eric). U jednom je trenutku u kafić ušla naoružana skupina osoba koja je započela paljbu vatrenim oružjem u lokalu. Mladi je nogometaš pogođen sa sedam metaka, od kojih je jedan primio i u glavu. 

Ronči je trenutno u kritičnom stanju i nalazi se u bolnici za hitne slučajeve u Rosariju. Podvrgnut je hitnoj operaciji, a argentinski "TyC Sports" tvrdi da se Ronči trenutno nalazi u komi i na respiratoru. 

Njegov je život trenutno ugrožen, dok je njegov prijatelj Diaz preminuo od povreda.

Njegov je klub na društvenim mrežama objavio da svi koji su u mogućnosti posjete bolnicu "Clemente Alvarez" i doniraju krv za mladog nogometaša. 

Zamjenik direktora bolnice izjavio je za Radio 2 da je Ronči zadobio oštećenja srednjeg živčanog sustava i, ako se uspije oporaviti, nije poznato kakva će posljedice biti na njegovom tijelu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.