SELEKTOR "ZMAJEVA"

Hadžibegić za "Avaz": U ponedjeljak ću sve znati

Selektor naše fudbalske reprezentacije Faruk Hadžibegić sinoć se vratio iz Portugala, gdje je gledao prijateljsku utakmicu Švedska – Island 2:1

Faruk Hadžibegić. NSBiH

14.1.2023

Selektor naše fudbalske reprezentacije Faruk Hadžibegić sinoć se vratio iz Portugala, gdje je gledao prijateljsku utakmicu Švedska – Island 2:1.

Obilazak igrača

Islanđani su, podsjetimo, prvi protivnik našeg državnog tima u kvalifikacijama za Euro 2024 (23. mart - Zenica), a u pomenutoj utakmici nastupili su sa kombinovanim timom, odnosno sa igračima iz švedskih, norveških, danskih, američkih, kao i njihovih domaćih klubova. Island je dugo vodio golom Gudjonsena (Gudjhonsen), sve do posljednjih pet minuta utakmice, a onda je Anderson (Andersson) prvo pogodio za 1:1, nakon čega je u četvrtoj minuti nadoknade Ondrejka osigurao pobjedu Švedskoj.

- Od srijede krećem u obilazak igrača, rekao je Hadžibegić za „Avaz“ i dodao:

- Redosljed posjeta još ne znam – on je u Savezu, a ja sam minulih nekoliko dana bio na putu... U ponedjeljak ću sve znati. Neću ići samo da gledam utakmice i treninge, nego i da razgovaram sa našim reprezentativcima – od Pjanića, Džeke, Krunića, Kolašinca, Cimirota... Ići ću i u Tursku... Uglavnom, nadam se da ću većinu naših reprezentativaca obići do 15. februara.

Stručni štab

Kako smo saznali u razgovoru sa selektorom „Zmajeva“, tokom iduće sedmice bi Izvršni odbor NSBiH trebao potvrditi trenere u Hadžibegićevom stručnom štabu.

- Vidjet ćemo šta je odlučeno, tajnovit je novi-stari selektor naše reprezentacije.

Kako saznaje „Avaz“ u kući bh. fudbala, u stručnom štabu našeg državnog tima ostat će Elvir Rahimić i Almir Seferović, a novi članovi bit će Mehmed Janjoš, Nenad Gagro i Siniša Mrkobrada.

- Vidjet ćemo, volio bih da što prije sjednem i sa članovima stručnog štaba – zaključio je Hadžibegić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.