PRIJELAZNI ROK

Čelzi kvari posao gradskom rivalu: Spremili 100 miliona za 22-godišnjaka

Mihajlo Mudrik, fudbaler čiji će transfer gotovo izvjesno obilježiti januarski prijelazni rok, nalazi se na raskrsnici

Mihajlo Mudrik. Twitter

G. Š.

14.1.2023

Mihajlo Mudrik, fudbaler čiji će transfer gotovo izvjesno obilježiti januarski prijelazni rok, nalazi se na raskrsnici. Djelovalo je da je Arsenal favorit da dovede krilo Šahtjora, ali se ove subote aktivirao Čelzi odlučan da gradskom rivalu pokvari posao.

Počeli pregovori 

I to će ga skupo koštati. Prema posljednjim informacijama, "Plavci" su spremili ponudu vrijednu 100.000.000 eura za 22-godišnjeg Ukrajinca. Kako javlja Fabricio Romano, predstavnici Čelzija danas su doputovali u Poljsku na sastanak sa čelnicima Šahtjora i žele da ubrzaju pregovore ne bi li što prije postigli dogovor sa čelnicima kluba iz Donjecka.

Podsetimo, Arsenal je nedavno podigao ponudu na 95.000.000 eura, s tim da fiksni dio iznosi 70.000.000 eura. Šahtjor očigledno nije bio zadovoljan, te Tobdžije i dalje čekaju na zeleno svjetlo ukrajinskog kluba. Od Mudrika su ga dobili, fudbaler je svo vrijeme prednost davao Arsenalu, ali se situacija sada znatno izmijenila, makar kada je u pitanju stav kluba.

Drugo najskuplje pojačanje

Uspije li Čelzi da preotme Mudrika Arsenalu, Ukrajinac će postati drugo najskuplje pojačanje u historiji kluba sa Stamford Bridža. Jedini skuplji bio je Romelu Lukaku za kojeg su "Plavci" izdvojili 113.000.000 evra.

Sapunica u glavnoj ulozi sa 22-godišnjim fudbalerom Šahtjora podsjeća na onu sa Vilijanom od prije nepunih deset godina. Tada je Totenhem praktično dogovorio dolazak brazilskog krila iz Anžija, ali dok je vlasnik "Pijetlova" pokušavao da obori cijeenu, Roman Abramovič se uključio u trku i istresao 35.000.000 eura.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.