LOŠA FORMA

Jirgen Klop zatražio oprost od navijača: Ne pamtim goru utakmicu

Za poraz odgovaram samo ja. Nisam sretan, moramo riješiti probleme, ali nemamo previše opcija

Jirgen Klop. twitter

B. L.

14.1.2023

Liverpul je deklasiran od strane Brajtona. Bilo je 3:0 za domaći sastav, a poraz Redsa mogao je biti i teži da nije bilo golmana Alisona koji je skinuo nekoliko dobrih šansi.

Liverpul igra veoma slabo ove sezone, nalaze se na devetom mjestu i sve su dalje od pozicije koja vodi u Ligu prvaka naredne sezone.

Klop (Klopp) je nakon meča istakao kako ne pamti goru utakmicu u trenerskoj karijeri.

- Ne pamtim goru utakmicu i to ne samo dok vodim Liverpul, nego otkako sam trener – rekao je Klop i preuzeo je odgovornost za poraz

- Za poraz odgovaram samo ja. Nisam sretan, moramo riješiti probleme, ali nemamo previše opcija. Imao sam određene ideje da pomognem timu, ali nije išlo kako treba – izjavio je trener “Redsa“

Priznao je njemački stručnjak kako je veoma zabrinut zbog jako loše forme njegovog kluba.

- Kako ne bih bio nakon ovakve utakmice, ne mogu samo reći eto 'desilo se'. Frustriran sam. Nisam ni slutio pred utakmicu da bi se ovako nešto moglo desiti. Čestitam Brajtonu na fenomenalnoj utakmici, bili su bolji – rekao je Klop.


Njemački stručnjak je nakon utakmice bio svjestan da je ova utakmica bila katastrofalna za njegov tim i odlučio se izvinuti navijačima.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka Klop je otišao pred navijače i zatražio je oprost. Upravo su ovakve scene nešto što ga izdvaja od ostalih menadžera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.