CALCIOMERCATO

Arsenal ne odustaje od Vlahovića

Vlahović je želja Arsenala još od prošlog januara i perioda dok je bio igrač Fiorentine

Vlahović: Arsenal sprema ponudu od 80 miliona eura. twitter

B. L.

16.1.2023

Arsenal je imao želju za dovođenjem Mihajla Mudrika (Mykhalo Mudryk), ali je izgubio utrku sa Čelzijem za potpis Ukrajinca.

Zbog toga Arsenal se ponovo okrenuo srbijanskom reprezentativcu Dušanu Vlahoviću, koga su željeli prošle zim. Calciomercato piše da Arsenal priprema ponudu koja će iznositi oko 80 miliona eura.

Juventus se nosi sa nizom problema. Uprava kluba je pod istragom za pranje novca i brojne druge malverzacije, a stvari na terenu ne izgledaju dobro.

Italijanski velikan je teškim porazom 5:1 od Napolija prošlog vikenda gotovo ispao iz trke za titulu, a pitanje je i koliko će dugo Masimilijano Alegri (Massimilliano Allegri) ostati na klupi.

Jasno je da bi Vlahović u ovom trenutku Arsenal, klub koji je na vrhu Premijer lige gdje imaju stabilne finansije i stabilnu ekipu. Svijesni su toga i u Torinu pa su otvoreni za pregovore.

Vlahović je želja Arsenala još od prošlog januara i perioda dok je bio igrač Fiorentine, Ipak, tada je srbijanski napadač umjesto Arsenalove ponude izabrao Juventusovu u vrijednosti 81 milion eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.