LIJEPE RIJEČI

Haland otkrio: Odrastao sam gledajući Edina Džeku

Učinit ću sve što je u mojoj moći da osvajam trofeje u Mančester sitiju. Pokušat ću biti taj čovjek odluke, rekao je norveški napadač

Haland: Oborio rekord u Premijeršipu sa 21 golom u 17 utakmica. Twitter

Piše: Eldar Abaz

17.1.2023

Erling Haland (Haaland) igra čudesan fudbal u Mančester Sitiju. U 24 meča postigao je 27 pogodaka za "Građane" i nadmašio je brojna velika imena koja su ranijih godina igrala za ovaj klub, ali u kompletnom Premieršipu.

Norveški napadač otkrio je u razgovoru za GQ Magazin imena napadača od kojih je učio tokom prethodnih godina. Na listi je bh. napadač Edin Džeko koji je također nekada nosio dres "Građana" iz Mančestera.

- Odrastao sam gledajući mnoge. Od Zlatana preko Van Persija, od Vardija (Vardy) do Aguera, Mesija (Messi), Negreda, Edina Džeke, Balotelija - rekao je Haland.

Haland je otkrio i određene tajne s terena. Na terenu pokušava biti pametniji od defanzivaca i radi to na zanimljiv način.

- Pokušavam biti malo pametniji od ljudi protiv kojih igram. Trudim se da malo više uključim glavu, ako mi to da prednost od jedne sekunde, možda ću zabiti gol. Idem tamo-idem ovamo, dajem gol. To je nešto o čemu uvijek razmišljam - dodao je.


Iako su doveli Halanda koji ruši sve rekorde vrlo je moguće da Siti ove sezone ostane bez titule prvaka jer je Arsenal osam bodova ispred njih, a "Građani" često znaju kiksati.

Ipak, 22-godišnji napadač ne sumnja da će trofeji doći. On ih je poprilično željan.

- Učinit ću sve što je u mojoj moći da osvajam trofeje u Mančester Sitiju. Pokušat ću biti taj čovjek odluke. Glavni cilj mi je osvajanje Lige prvaka - rekao je Haland.

Siti će put do trofeja u Ligi prvaka graditi preko neugodnog RB Lajpciga. Želja rukovodstva kluba je ovaj trofej i još uvijek smatraju da je Pep Gvardiola (Guardiola) pravi čovjek koji će ih odvesti do trofeja.

U proteklim sezonama Siti je s Gvardiolom na klupi imao nekoliko nevjerovatnih kikseva, a 2021. godine su izgubili finale od Čelzija (1:0) u kojem su bili veliki favoriti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.