SLAVNI BRAZILAC

Dani Alveš uhapšen zbog seksualnog napastovanja

Djevojka ga je prijavila da joj je u noćnom klubu bez njenog pristanka zavukao ruku u gaćice

Alveš: Prijeti mu zatvor. Twitter

A. V.

20.1.2023

Slavni brazilski fudbaler Dani Alveš (Alves, 39), uhapšen je u policijskoj stanici u Barceloni u koju je došao dati iskaz jer ga je jedna djevojka optužila da ju je seksualno napastovao 30. decembra u noćnom klubu. 

Odveden pred sudiju

Španski mediji pišu da je u policijskim kolima odveden istražnom sudiji koji će odlučiti šta će biti s Brazilcom, tačnije ide li u pritvor ili će se braniti sa slobode.

Incident dogodio u klubu u zoru u petak, 30. decembra, a uznemirena djevojka je odmah pozvala zaštitare. U policijskom iskazu navela je da joj je Brazilac zavukao ruku u donje rublje bez njenog pristanka, od čega se ona pokušala odbraniti.

Advokatski tim Danija Alveša negirao je te navode uz napomenu da je brazilski fudbaler u tom noćnom klubu bio vrlo kratko i da nije imao nikakve veze sa spomenutim događajem. Katalonska policija otvorila je istragu nakon što je primila dojavu o navodnom seksualnom napadu.

Poriče optužbe

Alves poriče sve optužbe. Od 2017. godine je oženjen, a u Barcelonu je u vrijeme navodnog napada došao na sahranu punice. 

- Bio sam na tom mjestu s puno ljudi koji su uživali u događaju, ali bez ulaska u nečiji prostor. Jako mi je žao, ali ne znam ko je ta dama - rekao je Alveš, ikona Sevilje, Barcelone i brazilske reprezentacije te najtrofejniji fudbaler u historiji s čak 43 trofeja.

U Barceloni je igrao od 2008. do 2016., te u sezoni 2021./22., a trenutno je član meksičkog UNAM-a. 

S Brazilom je bio i na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.