PROSLAVLJENI FUDBALER

Dani Alveš i dalje iza rešetaka: Tri puta mijenjao iskaz

Policiji je, na kraju, rekao da je djevojka pristala da sa njim ide u toalet i da je nije natjerao na odnos

Dani Alveš: Mijenjao iskaze. AP Photo / Andre Penner, File

S. S.

22.1.2023

Proslavljeni brazilski fudbaler Dani Alveš (39) proveo je drugu uzastopnu noć u zatvoru u Barceloni nakon odluke Suda da mu se odredi pritvor zbog optužbi za silovanje.

Za ovo teško djelo, za koje mu je zaprijećena kazna od dvije do četiri godine zatvora, Alveša je optužila devojka (23) koja je sa njim bila u društvu 30. novembra u jednom noćnom klubu u Barceloni. Ona je u iskazu policiji rekla da ju je brazilski fudbaler odveo u toalet, tamo zaključao i seksualno napastvovao.

Prvo govorio da je ne poznaje

Policija je saslušala i Alveša koji je, kako navode španski mediji, pozivajući se na izvore bliskim istrazi, za kratko vrijeme čak tri puta mijenjao svoj iskaz povodom ovog slučaja.

Prvo je izjavio kako uopšte ne poznaje oštećenu, da bi u drugom iskazu, nakon što su mu na uvid dati snimci sa kamere u noćnom klubu gdje se vidi kako priča sa djevojkom, rekao da je sa njom samo ćaskao, a onda je dao još jednu, konačnu verziju, nakon što su ga kamere snimile i kako je odvodi u toalet.

Policiji je, na kraju, rekao da je djevojka pristala da sa njim ide u toalet i da je nije natjerao na seksualni odnos.

Narcisoidno ponašanje

Španski mediji navode da je Alves sve vrijeme dok je davao iskaz u policiji pokazivao narcisoidno ponašanje.

On će do daljnjeg ostati u pritvoru koji mu je određen zbog velikog broja dokaza koji postoje protiv njega, ali i zbog činjenice da bi vrijeme na slobodi iskoristio da pobjegne iz zemlje u neku od država koje nemaju zakon o ekstradiciji, kao što je njegova domovina Brazil.

Meksički klub Pumas, za koji igra Brazilac, u subotu je saopćio da je raskinuo ugovor sa Brazilcem zbog ovog slučaja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.