BRAZILAC IZA REŠETAKA

Alveš nije usamljen u zatvoru, ćeliju dijeli s Kutinjom

List El Periodico objašnjava kako su “nadležni u zatvoru više zabrinuti za duševno stanje fudbalera nego za njegovu sigurnost”

Alveš: Prijeti mu do 12 godina zatvora. Twitter

A. V.

26.1.2023

Dani Alveš (Alves, 39) dijeli ćeliju u zatvoru Brians 2 u Kataloniji s brazilskim robijašem po imenu Kutinjo (Coutinho).

List El Periodico objašnjava kako su “nadležni u zatvoru više zabrinuti za duševno stanje fudbalera nego za njegovu sigurnost”.

Upao u zamku

Istovremeno, Nej Alveš (Ney), Danijev brat, govorio je u emisiji Espejo Publico Griso o hapšenju i optužbi za seksualni napad.

Dani Alveš se tereti da je zlostavljao 23-godišnju djevojku 30. decembra u noćnom klubu Sutton u Barceloni, prenosi Marca.

- Moj brat je upao u zamku. Moja porodica neće odustati. Moj brat ima besprijekornu karijeru u cijelom svijetu. Ova zbrka u koju je upao uništava njegovu karijeru. Definitivno ćemo učiniti sve da mog brata izvučemo iz ove demonsko-đavolske šeme u koju su ga uvukli - upozorio je brat bivšeg igrača španskih klubova Sevilje i Barcelone.

Nej Alveš tvrdi da u ovom slučaju vidi “sumnjive stvari koje se ne rade kako treba”.

- Moji roditelji i ja želimo putovati u Španiju - rekao je Nej.

Otac slavnog brazilskog fudbaleri nalazi se u bolnici čekajući hitnu operaciju, pa mora odgoditi put u Barcelonu.

- Dat ćemo svoje živote ako treba da ga izvučemo iz ovog pakla - dodao je Nej o Daniju.

Teške optužbe

Kakva kazna prijeti Daniju Alves ukoliko bude proglašen krivim?

Prema iskazu žrtve, koju istražni sudac smatra uvjerljivom, igrač ju je u noći s 30. na 31. decembar napao u kupatilu u privatnoj prostoriji noćnog kluba Sutton u Barceloni.

Nakon posljednje zakonske izmjene, kazne se kreću između četiri i 12 godina zatvora za seksualni napad.

Dani Alveš, koji je karijeru počeo u Brazilu u Bahiji, priključio se meksičkom Pumasu prošle godine u julu. No, nedavno je dobio otkaz zbog ovog skandala.

Prije toga je igrao za Barcelonu, Sao Paulo, Juventus i Pari Sen Žermen, te Sevilju.

S Barcelonom je podigao ukupno 23 pehara. Najtrofejniji je igrač u historiji fudbala s 43 titule. Za reprezentaciju Brazila je odigrao 126 utakmice i postigao osam golova.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.