PROBLEMI U ANTALIJI

Grom udario u avion Crvene zvezde

Mediji u Srbiji izvještavaju o dramatičnom povratku njihovih klubova s priprema u Turskoj

Ilustracija: U petak je Tursku pogodilo veliko nevrijeme. Twitter

G. Š.

28.1.2023

Mediji u Srbiji izvještavaju o dramatičnom povratku njihovih klubova s priprema u Turskoj. Većina je srbijsnkih prvoligaša zimske pripreme odradila u Antaliji. Zbog "pretovarenih" aviona i kašnjenja prtljage klubovi su imali problema već u dolasku, no povratak se pretvorio u haos.

Neuspjelo slijetanje

U prvi avion za Beograd "ugurali" su se fudbaleri četiri kluba – Vojvodine, Čukaričkog, Novog Pazara i Mladosti. Zajedno s njima na letu za Srbiju bili su i generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić, te golman i kapetan crveno bijelih Milan Borjan. Oni su, naime, propustili posljednji pripremni meč svog kluba...

Prvo slijetanje na pistu beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" nije uspjelo. Neposredno prije prizemljenja, pilot je izveo neočekivani manevar i umjesto slijetanja, u posljednjem je trenutku "podigao" avion. Putnicima je kasnije objasnio da je to učinio "iz tehničkih razloga". Nakon kraćeg kruženja uslijedio je novi "landing". Pri drugom pokušaju slijetanje nije bilo nikakvih "tehničkih problema" i avion je prizemljen. 

Putnike, još blijede od šoka dramatičnog slijetanja, u aerodromskoj zgradi dočekalo je novo iznenađenje – mnogima od njih nije stigao prtljag.

Otkazan let

Očekivali su da će stići narednim letom, u avionu sa fudbalerima Crvene zvezde, Radnika i Grafičara. No, drugog leta nije bilo. Poslije nekoliko odgoda let je otkazan. 

Službeni razlog je bio kvar na rumunskom avionu. Neslužbeno, spomenuti je avion pretrpio udar groma na putu za Tursku, budući da je tamo u petak bilo veliko nevrijeme. Tako su Srbijanci ostali u Turskoj duže nego što su planirali...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.