NJEMAČKA

Kanselo zvanično u Bajernu, Salihamidžić likuje

Bavarci su danas ozvaničili dolazak na posudbu do kraja sezone

Kanselo i Salihamidžić: Zadovoljni ishodom. Bayern

N. D.

31.1.2023

Svi su jučer bili iznenađeni kada su se pojavile informacije da Žoao Kasnelo (Joao Cancelo) napušta Mančester siti jer je bio ponajbolji igrač ovog kluba.

Zbog svađe s Pepom Gvardiolom (Guardiola) ovaj Portugalac odlučio je da spakuje kofere i napusti Etihad iako je tek prošle godine potpisao dugogodišnji ugovor sa Građanima.

Na kraju sve to iskoristio je Bajern koji je neočekivano dobio nevjerovatno pojačanje i napravio vjerovatno najbolji posao u ovom zimskom prijelaznom roku.

Bavarci su danas ozvaničili dolazak Kansela koji stiže u minhenski klub na posudbu do kraja sezone, ali će Bajern gotovo sigurno na ljeto otkupiti njegovo ugovor za oko 70 miliona eura.

Proslavljeni bh. nogometaš i Bajernov sportski direktor Hasan Salihamidžić je veoma sretan što će Kanselo igrati za njemački klub.

- Sada smo ga doveli na posudbu i imamo mogućnost da ga dovedemo za stalno na ljeto. Žoao je igrač o kojem smo razmišljali već neko vrijeme jer veoma cijenimo njegove kvalitete. On se optimalno uklapa u naš sistem sa svojim napadačkim stilom igre i dinamikom, a njegov mentalitet i iskustvo vrlo se dobro uklapaju u našu ekipu. Uvjeren sam da će pomoći u nadolazećim sedmicama i mjesecima u kojima želimo osvajati titule - rekao je Salihamidžić.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.