EVROPSKI FUDBAL

Posljednji dan zimskog transfer roka: Enco Fernandez je novi igrač Čelzija!

Prijelazni rok se u svakoj od pet najjačih liga završava danas

Enco Fernandez. TWITTER

31.1.2023

00:00 Završen je transfer rok u svim ligama petice 

23:59 - Čelzi i Mančester Junajted su predali papirologiju za Fernandeza, odnosno Sabicera i imaju do ponoći da završe sve što je potrebno. Objava može kasniti 

23:54 - Napokon je završena saga i oko Pedra Pora. Plaćen će biti 5 miliona eura za posudbu + 42.5 miliona eura za obavezu otkupa ugovora i 15 posto od prodaje Markusa Edvardsa.

23:44 - Benzema i Modrić su dobili ponude iz Saudijske Arabije, po kojima bi zarađivali preko 30 miliona eura po sezoni.

23:35 - Dejvid Ornštajn piše da Enco Fernandez upravo završava medicinske preglede dok Benfika i Čelzi kreću u jurnjavu sa vremenom. Do kraja prijelaznog roka ostalo je još 25 minuta i toliko je ostalo na raspolaganju klubovima da se pozabave sa papirologijom.

23:30 - Enco Fernandez će potpisati ugovor sa Čelzijem do juna 2031. godine. 

23:05 - Hakim Ziješ je novi član PSG-a. Marokanac ide na posudbu do kraja sezone. Opcija za otkup nije dogovorena. 

22:57 - BOMBA! Fabricio Romano je objavio da je Enzo Fernandez novi fudbaler Čelzija. Timovi žure da završe svu potrebnu dokumentaciju. Argentinac je u avionu za London.

Fernandez će Čelzija koštati oko 120 miliona eura.  

22:55 - Met Doerti neće na posudbu kao što je ranije najavljeno. On je otpušten iz Totenhema i prelazi kao slobodan igrač u Atletiko Madrid.

22:46 - Notingem Forest potpisao Brazilca Felipea iz Atletiko Madrida.

22:44 - Uprava Evertona se trudi da dovede Šonu Dajšu nove fudbalere, ali im to ne polazi za rukom. Posljednji u nizu koji ih je odbio je Olivije Žiru.

22:43 - Čelzi ne odustaje od mladog Argentinca i to je sigurno glavna vijest koja se čeka do ponoći. 

22:32 - Votford je odbio kasnu ponudu Evertona za Senegalca Ismailu Sara. 

22:15 - Enco Fernandez je nikad bliže Čelziju! Otočki mediji objavljuju kako je sada problem trka sa vremenom, ali da razgovori napreduju u pozitivnom pravcu.

22:08 - Kristal Palas je ozvaničio transfer Nairua Ahamade iz Štutgarta. Francuz pokriva poziciju zadnjeg veznog, a Štutgartu će na račun leći oko 12 miliona eura.

22:07 - Barcelona je na korak od Arauha. Čeka se samo potvrda MLS-a kako bi se finalizirao transfer mladog desnog beka. 

21:40 - Bornmut je završio još jednog fudbalera. Hamed Traore stiže iz Sasuola na posudbu sa obavezom otkupa ugovora za 30 miliona eura na ljeto.

21:38 - Đanluka di Marcio prenosi kako nekadašnji član Mančester Junajteda Adnan Januzaj pregovara sa Istanbul Baškašehirom. 

21:35 - Enco Fernandez nije u protokolu za večerašnji meč Benfike sa Arukom. Da li je ovo znak da će se večeras klupko odmotati u vezi sa mladim Argentincem?

21:30 - Bornmut je na zanimljiv način predstavio novog fudbalera Iliju Zabarnog. Predstavili su ga putem igrice "Football Manager" . 

Podsjećamo, on je došao iz Dinamo Kieva za 28 miliona eura.

21:28 - Iskusni štoper Atletiko Madrida Felipe prošao je medicinske preglede i pred potpisom je za Notingem Forest. 

21:02 - Žoržinjo je novi član Arsenala! Kako Fabricio Romano prenosi Arsenal će gradskom rivalu Čelziju isplatiti oko 15 miliona eura.

20:43 - Haris Seferović je novi igrač Selte Vigo. Napustio je Galatasaraj.

20:40 - Sedrik Soareš je novi fudbaler Fulama. Portugalski desni bek je došao na posudbu iz Arsenala. Fulam će preuzeti njegovu kompletnu platu.

20:30 - Kejlor Navas je od večeras član Notingema, samo su ostale još formalnosti. Dogovorena je posudba reprezentativca Kosta Rike.

20:22 - Čelzi i PSG su na rubu dogovora oko Marokanca Hakima Ziješa. Razgovori su u toku da bi se transfer uspio ostvariti večeras. 

Marokanac je dobio i druge ponude, ali je odlučio da ode u Pariz kod reprezentativnog kolege Ašrafa Hakimija.

20:07 - Barselona je blizu dogovora sa LA Galaksijem oko Hulijana Arauha. Arauho je već dogovorio lične uslove.

20:02 - Usmeni dogovor između Porta i Žil Visentea je postignut i Fran Navaro će se preseliti na Dragao. Španski napadač će koštati Zmajeve 8.000.000 evra.

20:00 - Zatvoren je i prijelazni rok u Italiji.

19:45 - Barcelona je pustila turskog tinejdžera Emrea Demira da se preseli u Fenerbahče bez obeštećenja. Doduše, Katalonci su zadržali pravo na 20 posto od sljedeće prodaje.

19:43 - PSV je odbio ponudu Parižana za Johana Bakajoka od 15 miliona eura. Devetnaestogodišnji fudbaler pokriva poziciju desnog krila i prema svemu sudeći on neće napustiti nizozemsku ekipu za razliku od Gakpa (Liverpul) i Maduekea (Čelzi).

19:42 - Ajoze Perez će do kraja sezone biti član Real Betisa. Prema svemu sudeći Španci su se uspjeli dogovoriti sa Lesterom. 

19:39 - Bernardo Silva će prema svemu sudeći ostati u Mančester Sitiju. Engleski klub će slušati ponude za portugalskog igrača na ljeto, ali za sad ostaje. 

19:37 - Iako je saga oko Nikola Zaniola dugo trajala on će, prema vijestima iz Italije, ostati član Rome.

19:33 - Sautempton je potvrdio dolazak Kamaldina Sulemane (Ren) i Pola Onuačua (Genk). Za usluge dvojice napadača će izdvojiti 50 miliona eura.

19:30 - Lion i Botafogo su uspjeli dogovoriti transfer lijevog krila Džefinja. Brazilac će potpisati ugovor do 2027. godine. 

Većinski vlasnik oba kluba je Džef Tekstor, pa je transfer vjerovatno prošao bez većih problema.

19:27 - Mančester Junajted je kontaktirao u toku dana Ajntraht iz Frankfurta u vezi sa japanskim reprezentativcem Daičijem Kamadom.

19:25 - Met Doerti je došao na posudbu u Atletiko Madrid. Posudba će biti do kraja sezone

19:19 - U toku dana Inter je pokušao da dogovori transfer Benžamana Pavara. Poslije višesatnih pregovora Bajern je odbio da ga pusti

19:12 - Albert Sambi Lokonga je novi član Kristal Palasa. On će biti na posudbi do kraja sezone iz matičnog Arsenala. 

18:58 - Sabicer je novi fudbaler Mančester Junajteda! U pitanju je posudba do kraja sezone. 

18:53 - Portugalski medij "SIC" je podijelio informacije sa Skaj Sportsom vezano za transfer Enca Fernandeza. Britanski medij tvrdi da je moguće da transfer bomba eksplodira u samom finišu prijelaznog toka. 

Skaj tvrdi da Čelzi ima resurse da izvede transfer u minut do 12, odnosno da je privatni avion na čekanju. Enco radi sve što je u njegovoj moći da ostvari prelazak u Čelzi.

18:50 - Roma je potpisala Diega Ljorentea na posudbu sa pravom otkupa za 18 miliona eura. 

18:42 - Torgan Azar prošao medicinske preglede i blizu je prelaska u PSV.

18:38 - Sofijan Amrabat nije u timu Fiorentine za utakmicu sa Torinom, dok je Luka Jović, koji se povezuje sa Galatasarajem, pozvan 

18:36 - Barcelona je uspjela registrovati mladu nadu Gavija. Nosit će broj 6 na leđima. 

18:24 - Francuski L'Ekip je prenio da Hakim Ziješ traži od Čelzija da ga puste u PSG kod kolege iz reprezentacije.

18:17 - Fiorentina je otkupila Antonina Baraka. Na račun Helas Verone stiglo je 6 miliona eura. Češki fudbaler je u 24 utakmice postigao 5 golova 

18:12 - Fabricio Romano javlja da se Sabicer dogovorio već sa ekipom Mančester Junajteda i da se pozdravio sa saigračima u Bajernu. Navodno je riječ o posudbi. 

18:07 - Vitinja je stigao na potpis ugovora sa Marsejom. Braga će za njega unovčiti 30 miliona eura. 

18:00 - Gotov je prijelazni rok u Njemačkoj!

17:59 - Sabicer čeka let za Mančester. Izgleda da će austrijski reprezentativac postati novi igrač Crvenih đavola. 

17:55 - Benfika je dopustila Encu Fernandezu da obavi medicinske preglede, ukoliko bi se dogovor našao. 

17:53 - Madridski mediji tvrde da Luka Jović ide u Galatasaraj. 

17:46 - HŠK Zrinjski potvrdio dolazak zvučnog pojačanja iz Albanije. Kapiten ekipe KF Tirana Marsel Ismajlgeci je od danas novi nogometaš prvaka Bosne i Hercegovine. Platili su ga 300 hiljada KM. 

Marsel Ismajlgeci. HŠK Zrinjski

17:39 - Ilija Zabarni je novi igrač Bornmuta. Ovo će biti šesti transfer "Trešnjica" u zimskom prijelaznom roku. 

17:36 - Arsenal će zatvoriti zimsku pijacu potpisivanjem Žoržinja i da su pregovori sa Brajtonom oko Moisesa Kaiseda zatvoreni. Brajton nije prihvatio ponudu od preko 70 miliona eura. 

Fudbaler Čelzija Mark Kukurelja nije bio svjestan da Žoržinjo prelazi u Arsenal. 

17:26 - Hakim Ziješ je prošao medicinski pregled u Parizu, ali jedno koljeno će morati na dodatne pretrage prije potvrde transfera. 

17:24 - Holandski mediji najavljuju dolazak Torgana Azara (Borusija Dortmund) i Patrika van Anholta (Galatasaraj) u PSV.

17:21 - Specijalista za Čelzi, Sajmon Filips, je objavio kako su oni spremni da obave medicinske preglede i u Portugalu, ukoliko se dogovore sa Benfikom oko transfera Argentinca. 

17:19 - Čaglar Sojundžu će ipak sačekati ljeto da pređe u Atletiko Madrid. "Jorgandžije" ne mogu da ga dovedu zbog FFP-a. 

17:17 - Hektor Beljerin, bivši igrač Arsenala i sadašnji član Barcelone stigao na medicinske preglede u Lisabon. 

Dolazi kao zamjena za Pedra Pora koji je prešao u Totenhem.

17:15 - Izašle su i fotografije nove akvizicije Arsenala - Žoržinja u njihovom dresu.

17:05 - Amir Hadžiahmetović se seli u Bešiktaš! 

Kako prenosi turski list "Fanatik" Hadžiahmetović, koji je ovog ljeta bio velika želja Galatasaraja, Trabzonspora i Barnlija, je prešao za 3 miliona eura. 

Sretni će biti i navijači Željezničara koji ima pravo na 20 posto od ovog transfera i sigurno je da će im ovih 600 hiljada eura pomoći. 

16:52 - Višesedmični pregovori uskoro bi mogli da dobiju konačan epilog. Kejlor Navas je vrlo blizu Notingem Foresta. 

16:42 - Čelzi ne odustaje od Argentinca Enca Fernandeza. Razgovori sa portugalskom ekipom još uvijek traju i u londonskom klubu se nadaju da će uspjeti postići dogovor do ponoći. 

16:42 - Konor Galager ostaje u Čelziju. Vezni fudbaler neće napustiti Stamford Bridž do kraja prelaznog roka. Čelzi ne želi da ga pusti na novu posudbu, a ponude koje su stigle nisu bile zadovoljavajuće.

16:33 - Timeu Bakajoko ide u Lion.

Izgledalo je kao da će se francuski vezista preseliti u Kremoneze, poslednjeplasirani tim Serije A, međutim, u međuvremenu se pojavila atraktivnija opcija. Lion se javio Čelziju sa namerom da angažuje Bakajoka.

16:02 - Sofijan Amrabat, marokanski fudbaler, ne želi da trenira sa ekipom, a Barcelona koja se interesovala za njega ne može da ga otkupi zbog FFP-a. U Fiorentini žele garanciju za to, da bi ga pustili.  

15:53 - AC Milan je objavio da je priča o Rafaelu Leau i propalom dogovoru oko ugovora lažna.

15:51 - Propao transfer Iska! 

15:39 - Zanimljivu informaciju donosi Đanluka Di Marcio. Nikolo Zaniolo se sinoć navodno predomislio i odlučio da pristane na ponudu Bornmuta, ali je bilo prekasno. Na Vitalitiju su procijenili da su potrošili previše novca u januaru i povukli ponudu.

15:30 - BOMBA! Bernardo Silva hoće da napusti Mančester Siti zbog Barselone danas. 

Barcelona ga ne može kupiti i mogu ponuditi jedino posudbu sa opcijom otkupa. Ovu vijest je prenio poznati katalonski novinar Herard Romero. 

15:28 - Dogovor Iska i Union Berlina na ivici propadanja poslije medicinskog pregleda jutros. 
- Uslovi ugovora su se promijenili za razliku od prvobitnih razgovora - rekao je kamp igrača. 

15:08 - Pedro Poro je kompletirao medicinske preglede, slijedi potpis ugovora i zvanično predstavljanje sa strane Totenhema. 

Ugovor je potpisao na pet i po godina.

14:57 - Lester je spreman da potpiše Harija Sutera za 15 miliona iz Stouka. Medicinski su u toku i čeka se samo zvanična potvrda transfera. 

14:47 - Nica je ozvaničila transfer Terema Mofija. Kupovinom Nigerijca Nica je prešla sumu od 100 miliona eura potrošenih u ovoj sezoni. 

14:30 - Marcel Sabicer (Sabitzer) je na meti Čelzija i Mančester Junajteda. Čelzi ga hoće kao zamjenu, ukoliko propadne transfer za Enca Fernandeza (Enzo), dok ga Junajted traži kao zamjenu za povrijeđenog Kristijana Eriksena. 

14:20 - Marsej je pobijedio Sautempton u borbi za potpis Braginog napadača Vitinje. Portugalskom klubu ide nešto više od 30.000.000 evra

Iako je najbolji igrač ove sezone u Interu, njima je potreban novac, a sklanjanje Edinove plate sa knjiga će im u pomoći u tome. 

Ovo je odlična prilika za Edina da se vrati u Premier ligu i još se jednom pokaže u najboljoj ligi na svijetu.  

Specijalizirani portal "Transfermarkt" je naveo kako postoji velika mogućnost da Džeko stigne na Old Traford.

Edin Dzeko. Screenshot/Transfermarkt

Danas su već završeni poslovi :

- Žoao Kanselo je prešao u Bajern na pozajmicu do kraja sezone. Bavarci imaju otkupnu klauzulu od 70 miliona eura koju mogu iskoristiti na kraju sezone.

- Terem Mofi iz Lorijena u Nicu za 2.5 miliona eura za posudbu 22.5 miliona eura obavezan otkup na ljeto i 5 u bonusima

- Marokanac Hakim Ziješ je dobio dozvolu Čelzija da ode u Francusku da odradi medicinske preglede, pred potpis ugovora sa PSG-om 

- Čelzi i Arsenal su se dogovorili oko italijanskog igrača veznog reda Žoržinja 10 miliona eura + 3 miliona u bonusima. Igrač je na medicinskom pregledu. 

- Milan Škrinijar će ostati na Đuzepe Meaci do ljeta, iako je potpisao ugovor sa PSG-om. Inter ga ne želi pustiti bez 20 miliona eura. 

Transferi na koje treba obratiti posebnu pažnju su označeni na slici ispod.

Danas je na rasporedu finalni dan prijelaznog roka za ovu sezonu, očekivano je da će danas biti dan pun iznenađenja.

Njemci završavaju u 18 sati, u 20 završavaju Italijani, u ponoć Englezi i Španci, dok Francuzi završavaju posljednji jedan sat iza ponoći. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.