DERBI DELA MADONINA

Kaka: Derbi je idealan za povratak na pravi put

Leao bi trebalo da razmotri sve opcije, rekao je Brazilac

Kaka. Sky Sports

G. Š.

2.2.2023

Crni oblaci nadvili su se nad San Sirom. Šampion Italije Milano odavno nije izgledao nemoćnije. Ne samo da je u prvih sedam utakmica u 2023. godini primio 18 golova i da ga krasi najgori defanzivni bilans u ligama petice od početka kalendarske godine, nego Rosoneri u januaru nisu doveli nijedno pojačanje.

Četiri utakmice dva boda

Tim Stefana Piolija nema pobjedu na posljednje četiri utakmice iz kojih je izvukla samo dva boda. Pritom najsvježija dva okršaja protiv Lacija i Sasuola donijela su čak devet lopti u mreži Milana. A raspored nikako ne ide na ruku jer ga za tri dana očekuje "Derbi Dela Madonina" u kojem će Inter imati ulogu domaćina. 

No, legenda velikana sa San Sira Santos Isakson Rikardo Letie ili jednostavno Kaka nije saglasan da tajming milanskog derbija ne odgovara njegovom bivšem klubu.

- Veliki broj golova primljen u posljednjih nekoliko utakmica sigurno opterećuje Milan, ali tu je uvijek derbi za oporavak. Moramo da iskoristimo važan trenutak za restartovanje. Očekujem izjednačenu utakmicu. Milan nije u ništa gorem položaju nego Inter, uprkos lošim rezultatima u posljednje vrijeme. Ponavljam, očekujem balansiran meč i pobjedu Milana od 2:1. Derbi je idealan za povratak na pravi put, rekao je Kaka u intervjuu za italijansku "Gazzettu dello sport".

Igrački kadar

Ne samo što Milan nije pojačao postojeći igrački kadar, već je od zacrtanih produžetaka ugovora riješio samo pitanje Ismaela Benasera. Čeka se na rasplet pregovora sa Olivijeom Žiruom (Francuz ima ugovor do ljeta), dok sportski sektor Milana na čelu sa Paolom Maldinijem i Frederikom Masarom već mjesecima pokušava da pronađe model za produžetak saradnje sa prvom zvijezdom tima Rafaelom Leaom.

- Fantastičan fudbaler, izuzetno mi se dopada. Ako doživljava italijanski fudbal kao prolaznu stanicu, bilo bi dobro da ode. Sada je pravo vrijeme. Lično bih ga posavjetovao da ostane budući da ja ne posmatram Italiju kao privremenu epizodu. A ponekad napustiti Milan nije tako dobra ideja. Leao bi trebalo da razmotri sve opcije. Milan mu daje mnogo. U Kataru gdje sam bio komentator za Bein Sport, sreo sam se sa Galijanijem i dugo smo razgovarali. Rekao je da je Serija A danas za fudbalere samo korak, prije nego što odu negdje drugdje. Teško mi je da razmišljam na takav način jer za mene italijanska liga i dalje izuzetno zahtjevna za napadače i ne doživljavam je kao nižu ligu, bez obzira na manji ekonomski potencijal - iskren je Kaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.