RODITELJI SE ŽALE

Pomoćni teren Grbavice neuvjetan za treniranje: Klubu vezane ruke

Izvođač radova zabranio da se trenira, Željezničar primoran iznajmljivati terene

Ćurić: Ne nadamo se brzom povratku na Grbavicu. Avaz

2.2.2023

Nekolicina roditelja mlađih uzrasta FK Željezničar javila se na adresu “Dnevnog avaza”, žaleći se kako njihova djeca već neko vrijeme ne mogu trenirati na pomoćnom terenu stadiona Grbavica, te da ih umjesto toga “sele” s terena na teren.

Tehnički problem

Tražeći odgovor kontaktirali smo direktora Omladinske škole FK Željezničar Edina Ćurića (60), koji nam je objasnio uzrok trenutne situacije.

- Problem je što teren (u vlasništvu Općine Novo Sarajevo) još nije tehnički spreman. Krajem prošle godine se pojavila informacija da se može izaći na teren i trenirati. Bilo je lijepo vrijeme kad smo počeli pripreme. Nažalost, trajalo je vrlo kratko, jedan trening. Izvođač radova je došao i zabranio da se trenira, jer ima još mnogo nedovršenog posla – rekao je Ćurić za “Dnevni avaz”.

Precizirao je Ćurić šta koči stvar.

- Najvažniji posao je da se uz teren i ogradu stave zaštitne strunjače, koje po propisima idu uz taj teren. To imaju svi tereni s vještakom travom koji u blizini imaju betonske ograde, da ne bi došlo do povreda – objasnio je Ćurić.

Kako je rekao, ne nada se skorom povratku na Grbavicu.

- Različite su informacije. Nama je izvođač radova rekao da temperatura mora biti najmanje 15 stepeni kako bi se to izvelo. Stoga se ne nadamo brzom povratku na Grbavicu. Tako informišemo i roditelje koji se interesuju.

Tri terena

U međuvremenu, omladinci Željezničara treniranju na iznajmljenim terenima.

- Klub iznajmljuje terene. Krenuli smo jesenas s Halilovićima, preko Otoke, do Ilidže. Jedini problem za roditelje je što moraju da voze s jedne destinacije na drugu, ali klubu su vezane ruke. Trenutno smo na Ilidži, gdje smo dobili najpovoljnije uslove – rekao je Ćurić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.