PREMIJERŠIP

Katastrofa Liverpula, Junajted se vratio pobjedama

"Redsi" nastavili s očajnim igrama

Liverpul deklasiran na Molinou. Twitter

4.2.2023

Krizi Liverpula kao da nema kraja.

Tim Jirgena Klopa (Jurgen Klopp) nastavio je s očajnim ovosezonskim igrama, pretrpjevši težak poraz na gostovanju kod Vulverhemptona (3:0) u susretu 22. kola Premijeršipa.

Sve je krenulo nizbrdo za goste već u 5. minuti, kada je Žoel Matip (Joel) pogodio vlastitu mrežu.

Krejg Douson (Craig Dawson) je u 12. povisio na 2:0, a potpunU katastrofu "Redsa" upotpunio je Ruben Neveš (Neves) u 71. minuti.

Liverpulu, koji je četiri kola bez pobjede, ovo je bio sedmi ovosezonski poraz, a on ga je ostavio na 10. mjestu s 29 bodova.

Vulverhempton se, pak, izvukao iz opasne zone i skočio na 15. mjesto.

Mančester junajted vratio se pobjedama nakon dva vezana kiksa. "Crveni đavoli" slavili su domaću pobjedu nad Kristal Palasom rezultatom 2:1.

Bruno Fernandeš je u 7. minuti pogodio s bijele tačke za vodstvo, a na 2:0 je u 62. povisio Markus Rašford (Marcus Rashford).

Neočekivan problem za domaći tim uslijedio je u 70. minuti, kada je Kazemiro (Casemiro) isključen zbog nesportskog ponašanja.

Šest minuta kasnije Džefri Šlup (Jeffrey Schlupp) je smanjio prednost "Crvenih đavola", koji su ipak uspjeli sačuvati prednost i slaviti 13. pobjedu ove sezone. Njom su se probili na treće mjesto i nastavili utrku za Arsenalom i Mančester sitijem.

Što se ostalih mečeva tiče, Lester je s 2:4 slavio u gostima kod Aston Vile, Brentford je s 3:0 savladao Sautempton, dok je Brajton s 1:0 bio bolji od Bornmuta.

Što se ostalih mečeva tiče, Lester je s 2:4 slavio u gostima kod Aston Vile, Brentford je s 3:0 savladao Sautempton, dok je Brajton s 1:0 bio bolji od Bornmuta.

Tablice omogućuje Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.