LJETNI PRIJELAZNI ROK

Al Nasr ponudio 36 miliona eura veznjaku Barcelone

Saudijski Al Nasr ponudio je 18.000.000 eura po sezoni - i to „čistih“, neto, veznjaku Barcelone Serhiju Busketsu (Sergio Busquets – 34)

Buskets se još nije izjasnio, jer prvo želi da sasluša Barcelonu. Twitter

G. Š.

7.2.2023

Saudijski Al Nasr ponudio je 18.000.000 eura po sezoni - i to „čistih“, neto, veznjaku Barcelone Serhiju Busketsu (Sergio Busquets – 34).

Ugovor koji je poslat u Španiju je na dvije godine, što znači da bi u junu, kad mu istekne sadašnja saradanja sa Kataloncima, reprezentativac Španije mogao da ode besplatno i zaradi 36.000.000 eura.

Podsjetimo, sada u Barsi za godinu dobiva 12.600.000 eura ...

Buskets se još nije izjasnio, jer prvo želi da sasluša Barcelonu koja je u dobrom trenutku poslije osvajanja pehara Superkupa Španije, plasmana u polufinale Kupa kralja i osam bodova prednosti u odnosu na Real u Primeri.

Odjednom se situacija koja baš i nije obećavala po Busketsa okrenula nabolje. Njegov prijatelj, a sad trener Ćavi, želi da on ostane, tako da još samo čeka ponuda uprave kluba. To je razlog zašto je Buskets nedavno odbio da se preseli u Inter iz Majamija.

S druge strane, Al Nasr je krenuo u akciju koja bi trebalo da ima za cilj podizanje kvaliteta fudbala u Saudijskoj Arabiji na viši nivo, sve u sklopu kandidature za dobijanje domaćinstva Mundijala 2030. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.