NJEMAČKA

Hofenhajm imenovao novog trenera

Mataraco naslijedio Brajtenrajtera

Matarco: Vraća se u prvi tim. Twitter

A. V.

8.2.2023

Pelegrino Mataraco (Pellegrino Matarazzo, 45) novi je trener Hofenhajma, nakon odlaska Andrea Brajtenrajtera (Breitenreiter), objavio je njemački klub u srijedu.

Mataraco se vraća u Hofenhajm nakon što je radio s njihovom momčadi do 17 godina i kao pomoćni trener prve momčadi između 2017. i 2019. godine.

Pelegrino je nakon toga postao glavni trener Štutgarta i pomogao im da izbore promociju u Bundesligu šest mjeseci nakon što se pridružio klubu.

Doveo ih je do devetog mjesta u svojoj prvoj punoj sezoni na čelu, ali je otpušten u oktobru 2022. nakon što je klub ostao bez pobjede u devet utakmica u sezoni 2022./23.

Mataraco, koji je potpisao ugovor do 30. Juna 2025., imat će zadatak preokrenuti sudbinu Hofenhajma koji je 14. u Bundesligi s 19 bodova.

- Kako živim u regiji od 2017., svjedočio sam razvoju Hofenhajma iz prve ruke čak i nakon mog odlaska i pratio sam ga posebno pozorno zbog svoje historije u klubu - rekao je Mataraco

- Situacija je bez sumnje zahtjevna. Uvjeren sam u kvalitetu momčadi i pristupit ću zadatku pun elana i s velikim samopouzdanjem - dodao je.

Hofenhajm je u ponedjeljak otpustio Brajtenrajtera nakon lošeg niza.

Mataracova prva utakmica bit će u subotu protiv Bajer Leverkuzena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.