KONFUZIJA U TURSKOJ

Ogromna greška: Bivši fudbaler Čelzija ipak nije pronađen?

Jučer se pojavila vijest da je nekadašnji fudbaler Čelzija Kristijan Atsu pronađen živ ispod ruševina, danas je stigao demant u turske medije

Kristijan Atsu: Ipak nije pronađen u ruševinama?. Twitter/Screenshot

N. H.

8.2.2023

Mediji su prenijeli da je Kristijan Atsu (Christian) pronađen ispod ruševina i prebačen u bolnicu sa povredom noge i teškoćama u disanju, ali je po svemu sudeći došlo do ogromne greške i zamjene identiteta.

Atsu, koji igra za Hatajspor, je bio u jednoj zgradi sa direktorom kluba Tanerom Savutom, a nakon što se ona srušila, ostali su zarobljeni

Fudbaler koji sada igra za Hatayspor, je bio u jednoj zgradi sa direktorom kluba Tanerom Savutom, a nakon što se ona srušila, ostali su zarobljeni.

- Molim vas da ne pišete da je neko preživio, a da ne dobijete potvrdu. Ljudi imaju porodice, pate i bol sve više raste. Nemamo informacije o Atsu niti o Taneru Svutu. Ja ću vam lično javiti čim nešto saznamo - rekao je trener Hatajspora Volkan Demirel.

Klupski doktor Gubrej Kahveči također tvrdi da o Atsuu nemaju nikakve vijesti.

- Vidjeli smo novosti da je prebačen u bolnicu. Otišli smo tamo, ali njega nema. Trenutno moramo prihvatiti da sportski direktor Taner Savut i Christian Atsu još nisu pronađen - rekao je Kahveči.

Čak je i njegov menadžer rekao da oni ne znaju gdje je trenutno Kristijan Atsu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.