IMALI DRUGAČIJE PLANOVE

Šveđani tuguju nakon što im je BiH "ukrala" Tahirovića

Željeli u pregovore uključiti i Zlatana Ibrahimovića

Tahirović: Igrat će za "Zmajeve". Twitter

A. V.

16.2.2023

Odluka Benjamina Tahirovića (19) da u budućnosti nosi dres Bosne i Hercegovine naišla je na razočarenje u njegovoj rodnoj državi Švedskoj.

Šveđani su željeli da talentirani veznjak Rome nastupa za njihov državni tim, ali je on na kraju ipak odabrao "Zmajeve".

O Tahirovićevoj odluci je za tamošnje medije govorio sportski direktor švedske reprezentacije Stefan Peterson (Pettersson), koji je poručio kako ih je budući "Zmaj" obavijestio o svom izboru.

- Da, odlučio je. Obavijestio nas je o svojoj odluci. Tužno smo prihvatili to. Znamo koliko je igračima u ovakvim situacijama, mnoge stvari dolaze u obzir, nije jednostavno, što poštujemo - poručio je Peterson.

Na pitanje da li su Šveđani mogli uraditi nešto drugačije kako bi Tahirović promijenio svoju odluku i zaigrao za skandinavsku reprezentaciju, Peterson je poručio kako se tu nije moglo ništa drugo napraviti.

- Ne vidim da smo mogli uraditi nešto drugačije. Ako gledate posljednje godine, bilo je mnogo igrača koji su mogli birati druge reprezentacije, a odabrali su Švedsku i to se ne smije zaboraviti, odgovorio je Peterson, a potom dodao:

- Selektor Jane Anderson (Janne Andersson) je planirao doći u Rim u nedjelju i razgovarati s Tahirovićem prije meča s Veronom. Željeli smo uključiti i Zlatana Ibrahimovića u pregovore, no selektor BiH je razgovarao sa njim u srijedu i privolio ga da nastupa za tu reprezentaciju.

Podsjetimo, Tahirović je rođen 2003. godine, a ove sezone je izbio u prvi plan i sada se nastoji izboriti za status prvotimca u Romi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.