MEDIJI ANALIZIRAJU

Mesi odbio PSG i Barsu, bira između Bekama i Saudijaca

Nema dogovora u Parizu, a ni u Kataloniji

Mesi: Od ljeta slobodan igrač. Twitter

N. D.

17.2.2023

Lionel Mesi (Messi) neće produžiti ugovor s PSG-om, objavio je  "L'Equipe". Njegov otac Horhe (Jorge) odradio je prvi sastanak s predstavnicima PSG-a, ali otišao je neobavljenog posla. Pregovori će se nastaviti, pišu Francuzi, ali za sada je izglednije da Argentinac neće ostati.

Kupovina vremena

- U PSG-u je vladao optimizam oko Mesijevog ostanka, ali zadnjih je dana naglo splasnuo. Sve su manje šanse da Mesi ostane, a ljudi u PSG-u smatraju da on na ovaj način samo kupuje vrijeme za pregovore s Interom iz Miamija ili nekim drugim klubom iz MLS-a, napisao je "L'Equipe". 

Te su informacije u međuvremenu potvrdili brojni španski i francuski mediji.

Horhe Mesi je nakon sastanka s PSG-om otišao u Barselonu, što su brojni mediji protumačili kao pripremanje terena za Mesijev povratak na Kamp Nou. 

"Mundo Deportivo" pisao je da je Horhe često u Barceloni jer mu tamo živi drugi sin Rodrigo i da povremeno provjeri Mesijevu porodičnu kuću u tom gradu. 

Dva scenarija

Ipak, od povratka Argentinca u Kataloniju nema ništa.

- Nisu ispunjeni uvjeti za Leov povratak u Barcelonu pa se on neće ni dogoditi, glasila je izjava Lionelovog oca koju je objavio "As".

Dakle, PSG i Barselona otpadaju. Šta je preostalo? Postoje još dva scenarija za koje španski mediji smatraju da su vjerovatni.

Radi se o Inter Miamiju, čiji je vlasnik legendarni Dejvid Bekam (David Beckham), ali i o Al-Hilalu, saudijskom klubu koji bi želio dovesti Mesija radi rivalstva s Al Nassrom i Kristijanom Ronaldom (Cristiano). Mesiju namjeravaju ponuditi ugovor od 300 miliona eura godišnje, daleko najveći u historiji nogometa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.