BUNDESLIGA

Olakšavajuće vijesti za Bajern pred gostovanje Union Berlinu

Nagelsman neće biti suspendiran

Nagelsman: DFB ga kaznio s 50.000 eura. Twitter

A. V.

22.2.2023

Julijan Nagelsman (Julian Nagelsmann) može voditi Bajern u nedjeljnom derbiju protiv Union Berlina, jer je izbjegao suspenziju nakon izljeva bijesa koji je imao na terenu nakon poraza njegove momčadi od Borusije Menhengladbah (3:2) u posljednjem kolu Bundeslige.

Njemački fudbalski savez (DFB) u srijedu je objavio da je Nagelsmana novčano kaznio s 50.000 eura, što su u Bajernu prihvatili.

Nagelsman je pobijesnio i žestoko reagirao prema sudijama dvoboja zbog isključenja stopera Dajoa Upamekana (Dayot Upamecano) već u 8. minuti utakmice.

Iz DFB-a su poručili da se nisu odlučili suspendirati Nagelsmana, jer nikada prije nije bio kažnjavan, vrlo brzo se izvinio zbog nesportskog izbora riječi te se pokajao za svoje ponašanje u službenoj izjavi tokom istrage o ovom slučaju.

Pred Bajernom, koji je osvojio posljednjih deset naslova prvaka Njemačke, jedna je od najneizvjesnijih borbi za novi trijumf u Bundesligi, jer su Bavarci 13 kola prije kraja prvenstva bodovno izjednačeni s Borusijom Dortmund i Union Berlinom. Sve tri momčadi imaju po 43 boda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.