ŠAČEKUŠA NA PARKINGU

"Grobari" pretukli navijače Šerifa, dvojica završila u bolnici

U incidentu je učestvovalo više pristalica Partizana

Navijači Partizana. FK Partizan

A. V.

23.2.2023

Fudbaleri Partizana i Šerifa od 18.45 igraju drugi meč baraža za osminu finala Konferencijske lige (prvi meč završen pobjedom crno-bijeli sa 1:0), a incidenti su počeli i dan ranije.

Naime, u blizini stadiona "Rajko Mitić" u srijedu oko 21.00 više navijača Partizana pretuklo je četiri simpatizera Šerifa koji su bili na ulici bez obilježja, piše Telegraf.

Navijači Partizana su ih presreli na parking na izlasku iz jednog marketa u Bulevaru oslobođenja, a onda i pretukli. Dvojica navijača Šerifa su prebačeni na VMA i tokom noći im je ukazivana pomoć, a onda su pušteni na kućno liječenje s lakšim povredama.

- Krenuo sam u prodavnicu kada se odjednom pojavila gomila momaka. Izbila je tuča u kojoj se čuo ruski i neki drugi jezik, a potom su se začule policijske sirene - poručio je jedan od prolaznika.

Policija je intervenisala nakon prijave građana.

- Navijači Šerifa nisu imali nikakva obilježja i krenuli su u prodavnicu. Na parkingu su ih sačekali kako sumnjamo navijači Partizana i jednostavno pretukli. Dvojica gostiju su s povredama prevezena na VMA gdje im se ukazuje pomoć. Njihovi drugovi prošli su s lakšim povredama i bili su više uplašeni, ali su odbili medicinsku pomoć. Pregledani su snimci svih nadzornih kamera i imamo indicije ko su vinovnici tuče pa se za njima traga. U istragu su uključene i kolege iz javnog reda i mira koji imaju više iskustva a navijačkim grupama - rekao je izvor ovog portala upućen u istragu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.