BARCELONA

Levandovski propušta El Klasiko

Poljak je uprkos nelagodi koju je osjetio tokom sinoćnjeg duela ipak uspio da odigra meč do kraja, ali je na današnjem treningu potvrđena povreda

Robert Levandovski. Twitter

G. Š.

27.2.2023

Eliminacija u Ligi Evrope, drugi poraz u Primeri - teška sedmica je iza fudbalera Barcelone. No, lošim vijestima kao da nema kraja. Sinoćnji neuspjeh u Almeriji sa sobom je donio i “žrtvu“. Kako javlja španski „Relevo“, Robert Levandovski se povrijedio tokom utakmice u Andaluziji te će propustiti predstojeći El Klasiko u Kupu kralja.

Poljak je uprkos nelagodi koju je osjetio tokom sinoćnjeg duela u 23. kolu ipak uspio da odigra meč do kraja, ali je na današnjem treningu potvrđeno da se radi o povredi koja će zahtijevati do 14 dana pauze.

Povreda poljskog napadača nije mogla da dođe u gorem trenutku po Barcelonu, budući da u naredne tri sedmice katalonski klub očekuju dva velika derbija sa Realom, po jedan u Kupu i Primeri. Sreća u nesreći je to što bi za drugi, u prvenstvu, zakazan za 19. mart, Levandovski trebalo da bude spreman.

Ipak, prvi El Klasiko u polufinalu Kupa na Santijago Bernabeu Leva će morati da propusti. Da stvar bude još gora, nije jedini, jer su Usman Dembele i Pedri također van stroja za gostovanje na Santijago Bernabeu 2. marta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.