NAVIJAČKA SOLIDARNOST

"Red Army" najavio bojkot

Neće prisustvovati utakmicama sve dok se ne osigura dolazak gostujućih navijača

"Red Army" na jednoj od proteklih utakmica. Facebook

A. V.

27.2.2023

Klub navijača "Red Army" Mostar saopćio je da neće prisustvovati narednoj ligaškoj utakmici između Veleža i Borca, nakon što je gostujućim navijačima zbog sigurnosnih razloga onemogućen dolazak na stadion "Rođeni".

Kako se navodi u saopćenju, s tom praksom će nastaviti i ubuduće, s obzirom na nejasnu odluku policije Hercegovačko-neretvanskog kantona i Nogometnog saveza BiH koji tvrde da ne mogu osigurati sigurnost gostima.

- Klub navijača "Red Army" Mostar će iz navijačke solidarnosti narednu ligašku utakmicu protiv FK Borac Banja Luka ispratiti izvan tribina stadiona "Rođeni". Razlog tome je, naravno, onemogućavanje dolaska gostujućih navijača, a kao razlog tome navodi se da ne postoje uslovi za njihov prijem na stadionu.

- Na ovaj način iskazujemo protivljenje tome, i generalno protivljenje fudbalu bez navijača, kako domaćih, tako i gostujućih. Ovim putem, također, želimo istaći da stojimo čvrsto uz ekipu i klub, i da ćemo podršku svakako iskazati na naš način, ali da isto tako stojimo čvrsto vezani za navijačke principe, kao i protiv onih kojima nije u cilju podrška i prisustvo navijača obje ekipe koje se nalaze na nogometnom bojištu.

- Mi ćemo sa ovim vidom protesta nastaviti sve dok ne budu "stečeni uslovi" za prijem gostujućih navijača, odnosno nećemo biti prisutni na tribinama, na domaćim utakmicama koje FK Velež igra protiv klubova koji imaju organizovanu navijačku grupu, a istoj nije omogućen dolazak na naš stadion, zbog toga što nisu stečeni uslovi' za njihov prijem", navodi se, između ostalog, u saopćenju navijača Veleža koji su podsjetili da se fudbal igra zbog navijača.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.