CEREMONIJE

Ljute pristalice Portugalca: Je li FIFA ponizila Ronalda

Prikazali kako on sjedi na klupi u svom novom klubu Al Nassru

Sa dodjele nagrada The Best. Twitter

N. D.

28.2.2023

Tokom sinoćnje dodjele nagrada The Best u organizaciji FIFA, mnogima je nešto bilo neobično.

Za vrijeme službene ceremonije u pozadini su se vrtili kadrovi s bivšim osvajačima ove nagrade koju je u pet navrata osvajao Kristijano Ronaldo (Cristiano). 

Ne bi tu ništa bilo sporno, bar tako tvrde pristalice Portugalca, da FIFA nije prikazala snimke kako on sjedi na klupi u svom novom klubu Al Nassru.

Naravno, odmah je reagirala njegova vojska onih koji ga vole, napali su FIFA u brojnim komentarima na društvenim mrežama. Doduše, ne samo oni nego i mnogi neutralni ljubitelji nogometa koji su pratili prijenos iz Pariza.

"Opet nisu poštovali Ronalda, nije im ovo prvi put" i "Nije dobro da FIFA tako ne poštuje legendu svjetskog nogometa", tek su neki od komentara.

Činjenica je da je 2022. godina bila teška za Ronalda, razišao se s Mančester junajtedom nakon jednog žestokog intervjua, zatim je doživio razočaranje s reprezentacijom Portugala kada ih je Maroko izbacio u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva i naposljetku je otišao igrati u Saudijsku Arabiju, u nedostatku ikakvih ponuda iz najjačih evropskih klubova.

Ipak, mnogi će reći je FIFA to mogla i drugačije izvesti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.