HNL

Ogromna kazna za fudbalera koji je sudiji pocijepao papirić: Kažnjen i njegov klub

Fudbaler je poslije zarađenog drugog žutog kartona izvrijeđao sudiju

Ante Erceg: Pocijepao papirić sa kartoniranim igračima. Screenshot

N. H.

8.3.2023

Fudbaler Istre 1961 Ante Erceg je kažnjen zabranom igranja čak devet prvenstvenih ili kup utakmica zbog incidenta na utakmici protiv Rijeke, kada je sudiji oteo papirić sa kartoniranim igračima i demonstrativno ga pocijepao.

Incident se desio u 89. minuti, nakon što je Erceg dobio drugi žuti karton, a prije toga je i izvrijeđao sudiju.

Disciplinski sudija HNL-a Alan Klakočer je donio odluke o kaznama i on će biti suspendovan na devet utakmica, uz novčanu kaznu. Novčano će biti kažnjen i njegov klub Istra 1961, a oni će morati platiti preko 4.000 eura. 

Saopćenje je objavio i HNL-ova komisija

- 1. Prvu opomenu dobio je u 43. minuti zbog opetovanog kršenja PNI (pravila nogometne igre) te drugu u 90. minuti zbog preoštrog starta. Time je počinio prekršaj iz članka 50. DP HNS-a, zbog čega mu se utvrđuje: kazna zabrane igranja na jednoj (1) prvenstvenoj ili kup utakmici i novčana kazna u iznosu od 400 eura

2. Nakon što mu je dodijeljen crveni karton, igrač je istrgnuo sucu iz ruke papirić, poderao ga i bacio na teren, čime je počinio prekršaj iz članka 51. DP HNS-a, zbog čega mu se utvrđuje kazna zabrane igranja na pet (5) prvenstvenih ili kup utakmica i novčana kazna u iznosu od 4.000 eura

3. Psovao je suca riječima "J…m vam majku sto puta lopovsku", nakon čega je skinuo dres i bacio ga na pod, te nastavio psovati suca prilikom izlaska s terena. Nakon utakmice prišao je sucu i psovao istog riječima "J…m vam majku lopovsku" te raznim drugim pogrdnim riječima, čime je počinio prekršaj iz članak 53. st. 1. toč. b) DP HNS-a, zbog čega mu se utvrđuje kazna zabrane igranja na četiri (4) prvenstvene ili kup utakmice i novčana kazna u iznosu od 3.500 eura – stoji između ostalog u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.