DEFANZIVAC SARAJEVA

Ilija Martinović: "Žalosno je što se priča gdje ćemo igrati"

Odbrambeni igrač FK Sarajevo Ilija Martinović je, prvi put od dolaska u ekipu sa Koševa, govorio na konferenciji za medije

Martinović: Žalosno je što se priča gdje ćemo igrati. Instagram

N. H.

11.3.2023

Odbrambeni igrač FK Sarajevo Ilija Martinović je, prvi put od dolaska u ekipu sa Koševa, govorio na konferenciji za medije.

Odmah na početku je govorio kako je žalosno da se u ovo vrijeme priča o terenima.

- Žalosno je da se u 21. vijeku da se priča gdje ćemo i na kakvom ćemo terenu igrati. Nama je horoskop da moramo mijenjati domaće terene, što nam otežava situaciju i lišeni smo velike podrške za igre koje želimo implementirati kroz minuli rad, kako u Turskoj i ovdje. Dolazi nam jaka ekipa, još jedan derbi u niz, ali znamo šta želimo od ove utakmice i ne želimo da mislimo ni o čemu više osim o pobjedi i da se vratimo na pobjednički kolosijek i da trasiramo put ka cilju, a to je sigurno Evropa –kazao je Ilija Martinović.

Martinović je upoznat i sa situacijom u klubu, kao i šta znači igrati u dresu Bordo tima.

- Imao sam veliko predznanje. Iako sam novi igrač, mnogo toga znam i o Bosni i Hercegovini i o Sarajevu kao klubu. Ovo je klub koji može da bude većini igrača "hajlajt" životni i to treba cijeniti. Zapalo mi je za oko od prvog momenta, da je ovdje prisutna ogromna emocija oko kluba i o klubu i to ja kao stranac, a vjerujte da nisam, jer sam tu nedaleko od Sarajeva nastao, izuzetno poštujem i cijenim i sa tim se svako jutro budim i idem da spavam.

Osjećam veliku odgovornost da doprinesem ovoj priči da Sarajevo vratimo gdje treba biti. Nama je data baklja prethodnih generacija i čast i privilegija da je mi sada nosimo i ostavimo sljedećim generacijama koje dolaze. Smatram da se sa time ne smijemo igrati. To je pritisak, ali taj pritisak može da te napravi boljim čovjekom i igračem – govorio je Martinović o značenju podrške.

Crnogorski defanzivac je posebno istakao kako se raduje što će Sarajevo imati značajnu podršku u Doboju kod Kaknja.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.