VRUĆE NA VELODROMU

Igrač Marseja suprotstavio se navijaču koji štrajkuje glađu

Ne radim ništa krivo, samo šaljem svoju poruku bez ijedne psovke, poručuje pristalica Olimpika

Gendouzi: Imao oštru poruku za navijača. Printscreen

N. D.

16.3.2023

Fudbaler Olimpika iz Marseja Mateo Gendouizi (Matteo Guendouzi) suprotstavio se navijaču svoje ekipe i koji nezadovoljan igrama Leonarda Balerdija štrajkuje glađu tražeći da se tog 24-godišnjeg argentinskog stopera izbaci iz kluba.

Balerdi je već neko vrijeme na udaru navijača, a jedan od njih je otišao korak dalje od uobičajenog kritiziranja i započeo štrajk glađu zahtijevajući da ga se udalji.

Marsej je u svojoj posljednjoj utakmici odigrao 2:2 sa Strazburom, i to nakon što je kod vodstva od dva pogotka razlike primio golove u 88. i 89. minuti. Balerdi je u toj utakmici odigrao tek uvodnih pola sata, a potom je isključen. Argentinskom defanzivcu, koji je u Olimpik stigao 2020. godine, bio je to već četvrti crveni karton u svim takmičenjima otkako je u klubu.

"Odlazi, klaune", "Ne možemo te više podnijeti", "Balerdi, napusti klub", "Štrajkujem glađu, otpustite Balerdija", "Ne želimo te više", "Odlazi, klaune", poruke su koje je postavio oko sebe zahtijevajući da se Argentincu otkaže saradnja.

- Ne radim ništa krivo, samo šaljem svoju poruku bez ijedne psovke, lomljenja stvari i uvreda. Želim da Balerdi prestane igrati za Marsej i da u klubu igraju pravi fudbaleri, objasnio je navijač.

Ipak, sada se pojavio snimak na kojem se vidi kako mu se suprotstavio Gendouzi. Natjerao ga je da se makne s mjesta na kojem štrajkuje i objasnio mu da svako ima pravo na grešku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.