DRAMA U ITALIJI

Navijači na stadionu tražili predsjednika, on se sakrio u svlačionicu

Breša se nalazi na posljednjem mjestu drugog ranga takmičenja u Italiji

Breša: Navijači nezadovoljni stanjem u klubu. RAI

N. D.

19.3.2023

Nakon poraza Breše od Đenove rezultatom 3:0, navijači ovog kluba tražili su predsjednika Masima Celinu (Massimo Cellina) po stadionu kako bi se obračunali s njim i na taj način ga otjerali iz kluba.

Kako pišu mediji u Italiji, popularna Curva Nord nešto prije isteka spomenute utakmice napustila je stadion, a stotine bijesnih navijača okupilo se na trgu iza tribine i pjevali su uvredljive pjesme za prvog čovjeka kluba.

Neki su, navodi se, otišli korak dalje pa su ga počeli tražiti po stadionu Mario Rigamonti, a zbog svega, Celino se sakrio u svlačionicu i nije je napuštao sve dok se situacija nije smirila.

- Stvorena je klima terora. Nema potrebe da me napadate verbalno ili fizički, kao što se desilo prije nekoliko dana, a smetnju ću otkloniti u najkraćem mogućem roku, rekao je predsjednik kluba u februaru, ali do danas nije otišao iz kluba.

Breša je trenutno na posljednjem 20. mjestu na tabeli italijanske Serije B sa 28 osvojenih bodova, pet manje od Peruđe koja je 15. i prva iznad zone ispadanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.