SELEKTOR "ZMAJEVA"

Hadžibegić: Na startu želimo šest bodova

Igrači tek dolaze, nećemo imati dovoljno treninga. Ali tako stvari stoje... – rekao je prvi strateg našeg državnog tima

Faruk Hadžibegić. NSBiH

20.3.2023

Selektor naše fudbalske reprezentacije Faruk Hadžibegić, kako je izjavio danas na pres konferenciji u Zenici, izuzetno je zadovoljan željom i motivacijom reprezentativaca.

Neće biti lako

- Evidentno je da žele na što bolji način da predstave dres s nacionalnim grbom. Vidjet ćemo kad svi dođu u kakvom su stanju, nadam se da će svi biti zdravi. Želja nam je da osvojimo šest bodova u predstojeće dvije utakmice. Imam povjerenja u igrače i idemo s tom namjerom da osvojimo maksimalan broj bodova. Neće biti lako, protivnici (Island i Slovačka – op. a.) su iskusni, njihovi igrači nastupaju u dobrim klubovima. Shvatamo ih sve ozbiljno i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo – rekao je selektor Hadžibegić.

Kada je riječ o prvom protivniku (četvrtak – Zenica), selektor konstatuje da je gledao prijateljske utakmice Islanda protiv Švedske i Estonije, iako nisu bili kompletni. Nedostajala im je većina igrača koji će igrati protiv nas. Uglavnom, to je ekipa koja igra agresivno i mnogo su motivisani. To je iskusna selekcija, vidi se da imaju izraženu želju da naprave dobar rezultat. Moramo biti oprezni, ali ambicije naše ekipe moraju biti veće nego njihove – istakao je prvi strateg „Zmajeva“, koji neće imati mnogo vremene za pripreme.

Imamo dovoljno igrača

- Igrači tek dolaze, nećemo imati dovoljno treninga. Ali tako stvari stoje... Imamo dovoljno igrača, siguran sam da će biti spremni i motivisani da napravimo najbolji rezultat. Vjerujem da ćemo naći najbolje rješenje... Vidjet ćemo s kojim ćemo reprezentativcima nastupiti u sljedećim utakmicama – tajnovit je selektor Hadžibegić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.