VELIKE PROMJENE U KLUBU

Čelzijev vlasnik razočarao navijače: Otpustio oca i sina koji su 30 godina u klubu

Američki biznismen Tod Beli provodi reformu osoblja na Stamford Bridžu, a to je značilo otkaz za oca i sina koji su održavali stadion 30 godina

Vlasnik Čelzija otpustio oca i sina koji su 30 godina u klubu. AP / Twitter

N. H.

20.3.2023

Američki biznismen Tod Beli (Todd Boehly) provodi reformu osoblja na Stamford Bridžu, a to je značilo otkaz za oca i sina koji su održavali stadion 30 godina.

Navijače Čelzija je razočarala vijest da su otkaz dobili Džejson Grifin (Jason Girffin) i njegov sin Ris (Reiss), koji su 30 godina u klubu radili na održavanju stadiona.

Oni su bili omiljeni među navijačima Čelzija, a svojim vrijednim radom su pripremali igrače i teren za svaku utakmicu.

Njih dvojica su u klubu radili duže od 30 godina i bili su zaduženi za teren Stamford Bridža, trening- centar Kobama i teren Kingsmedova - gdje ženske i omladinske selekcije igraju svoje utakmice.  

Engleski mediji tvrde da je dvojac posljednji u nizu otkaza koji su zahvatili članove kluba koje predvodi novi vlasnik, koji je u klub ušao u maju 2022. godine.

Razlog nije otkriven, ali su navijači izrevoltirani ovakvim odlukama. Prethodnih mjeseci su desetine ljudi smijenjeni unutar Čelzija, sve u svrhu brisanja i posljednjih tragova iz ere Romana Abramoviča. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.