PRIJELAZNI ROK

Čelzi povećao ponudu za napadača na 71 milion eura

Za ponuđeni iznos, ne bi trebalo na Gudisonu previše da tvrde pazar

Entoni Gordon. Agencije

G. Š.

23.8.2022

Preko 200.000.000 eura potrošio je Čelzi u tekućem prijelaznom roku, ali se novi gazda Tod Boli (Todd Boehly) ne zaustavlja. Poslije, po mnogima, pretplaćenog transfera Marka Kukurelje (Marc Cucurella- 65.000.000 fiksno plus 8.000.000 kroz bonuse), Plavci su uporni u namjeri da dovedu 21-godišnjeg napadača Evertona Entonija Gordona (Anthony).

Perspektivan fudbaler

Ništa sporno, s obzirom da je riječ o perspektivnom fudbaleru, ali da li je baš realna vrijednost 71.000.000 eura za igrača koji ima tek jednu kompletnu sezonu u Premijer ligi i četiri gola u 51 nastupu za seniorski tim "Karamela"?

"Sky sports" piše da je Čelzi na taj iznos (60.000.000 funti) povisio svoju ponudu, pošto je prvobitnih 47.000.000 eura bilo odbijeno pod izgovorom da Gordon nije na prodaju.

Krilnog napadača rodom iz Liverpula, u kojem je i počeo da trenira fudbal u Evertonu, ovog ljeta željeli su još Njukasl i Totenhem, ali "Svrake" nisu poslale konkretnu ponudu, dok "Pjetlovima" nije prošla ideja da ga dobiju u paketu sa Rišarlisonom (Richarlison).

Hoće li Čelzi uspjeti da ga dovede? Za ponuđeni iznos, ne bi trebalo na Gudisonu previše da tvrde pazar...

"Instant" rješenje

Visoka ponuda donekle je posljedica histerične potrage za napadačem, pošto se kraj prijelaznog roka (1. septembar) značajno približio, a Čelzi je u sezonu ušao bez klasičnog golgetera. Prošlog vikenda protiv Lidsa u napadu su igrali Rahim Sterling (Raheem) i Kai Haverc (Havertz), što nije predstavljalo poseban problem odbrani rivala. 

Lids je slavio sa 3:0, a od 14 pokušaja Čelzijevih fudbalera, samo tri lopte išle su u okvir gola.

O problemu s efikasnošću pričao je Tomas Tuhel (Thomas Tuchel) poslije meča, ali možda je trebalo bolje da promisli kada je pustio Romelua Lukakua da se vrati u Inter i Tima Vernera (Werner) da pređe u RB Lajpcig. Barem bi njihov ostanak bio jeftinija varijanta po klub, jer veliko je pitanje da li igrač sa iskustvom od jedne sezone na velikoj sceni i statistike slabije od aktuelnih raspoloživih snaga u napadu može da bude "instant" rješenje za Čelsijeve probleme.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.