VELIKI SKANDAL

Igrač iz Premijer lige optužen za više silovanja

Navodno je igrao i na Svjetskom prvenstvu u Kataru

Engleska: Navodno je ponovo uhapšen. Daily mail

N. D.

23.3.2023

Novi skandal potresa Premijer ligu Engleske. Kako javljaju "The Sun" i "Daily mail", jedan fudbaler koji nastupa u Premijer ligi i koji je na Svjetskom prvenstvu u Kataru nastupao za nacionalni tim uhapšen je zbog optužbe da je počinio dva silovanja. 

Uz sve to mediji navode da se sada pojavila i treća žrtva spremna da svjedoči protiv njega.

Silovanja za koja je sada optužen neimenovani fudbaler desila su se u aprilu 2021. godine i junu 2022. godine, dok je treća žena, koja je sada svjedočila, otkrila da ju je fudbaler seksualno napastovao u Herftfordširu u Engleskoj u februaru prošle godine. Kako navodi "The Sun", fudbaler je u pritvoru u policijskoj stanici i trenutno traje njegovo saslušanje.

Policija, navodno, već satima saslušava optuženog sportistu, a navodi se da je on već jednom bio u pritivoru, i to prošlog jula, kada je policija pokucala na vrata njegove kuće u Sjevernom Londonu. Iako je klub za koji nastupa sve to znao, nije želio da ga suspenduje i on je tokom cijele istrage koja traje već dugo ostao dio tima.

Jedna od žrtava koja je u dvadesetim godinama, svjedočila je da je silovana tokom odmora na Mediteranu. Prema njenom svedočenju, pobjegla je iz hotela s pet zvjezdica gdje je bila smještena i tada je svjedočila britanskoj policiji o svom iskustvu. Pokazala je povrede i modrice na tijelu koje je zadobila u napadu. Poslije prvog hapšenja fudbaler je ponovo uhapšen nakon novih optužbi, ali su one kasnije bile povučene. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.