ITALIJA

Dibala će tužiti Juventus za više od 50 miliona eura

Imali su dogovor, ali je klub iz Torina odustao

Dibala: Angažirao advokate da riješe stvar. Twitter

N. D.

23.3.2023

Igrač Rome Paulo Dibala (Dybala, 29) odlučio je tužiti svoj bivši klub Juventus za više od 50 miliona eura, što je razlika u ugovoru koji je dogovorio prije nego što je Stara dama odlučila povući se iz već dogovorenog posla i ugovora koji je potpisao s Romom u ljeto prošle godine.

Argentinac je iz Juventusa prešao u Romu nakon što mu torinski klub nije ponudio novi ugovor, premda su se bili sve dogovorili. 

Prema pisanju italijanskih medija, Dibala i njegovi advokati pripremaju dvije tužbe protiv Juventusa. Jedna se odnosi na dug od 3,7 miliona eura zaostalih plaća za 2021., a druga na neispunjavanje već dogovorene saradnje.

Dibala je dopustio svom predstavniku da zaobiđe profesionalnu tajnu i otkrije detalje svog sporazuma torinskim tužiteljima. Dibalin advokat Luka Ferari (Luca Ferrari) navodno je rekao pomoćniku tužitelja Marku Đanoliju (Marco Gianogli) i tužitelju Mariju Bendoniju 28. februara da su se Juventus i njegov klijent saglasili s novim ugovorom u svim bitnim elementima,  petogodišnji ugovor vrijedan 9,2 miliona eura po sezoni. Nakon toga Juve je odustao od ugovora.

- Juventus mi duguje gotovo četiri miliona eura za plaće iz 2021. godine. Zadnji rok za uplatu im je do početka aprila, a ako se to ne dogodi, moji će advokati pokrenuti tužbu i prisilnu naplatu dugovanja. Sve vrijeme pokušavam izbjeći taj scenarij, ali vremena je sve manje, a iz Juventusa ne reagiraju, otkrio je Dibala za "La Gazzetta dello Sport", da bi sada italijanski mediji objavili da Argentinac traži mnogo veći iznos.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.