NOTORNI BRAZILAC

Golman koji je ubio i raskomadao djevojku postao mentalni trener

Brazilski golman Bruno Fernandeš Goleiro je 2013. godine osuđen na 22 godine zatvora jer je ubio tadašnju djevojku

Golman koji je ubio i raskomadao djevojku ima novu karijeru. Screenshot/Twitter

N. H.

30.3.2023

Brazilski golman Bruno Fernandeš Goleiro (Fernandes) je 2013. godine osuđen na 22 godine zatvora jer je dokazano tadašnju djevojku Elizu Samuidu ubio i dao psima da je raskomadaju, a ostatke je zalio cementom. On sada ima novi posao. Prema pisanju brazilskih medija, osuđeni ubica će postati mentalni trener i tako se posvetiti radu sa sportistima.

Pušten iz zatvora

Nakon šest godina i sedam mjeseci zatvorske kazne, njegovi advokati su podnijeli peticiju u kojoj spore obradu žalbenog zahtjeva. Peticija je odobrena od ministra Marka Aurelija Mela (Marco) i Bruno je pušten iz zatvora te čeka na žalbu. Nakon izlaska na slobodu dobio je niz ponuda, a prihvatio je odlazak u Bou Sport. Žalba majke ubijene djevojke nije prošla i on je ostao na slobodi.

Uživanje u kućnom pritvoru

Brazilski sud je u aprilu 2017. godine naredio da se on ponovo uhapsi pa je ponovo bio zatvoren. U julu 2019. je pušten iz zatvora i sada kaznu odrađuje u poluotvorenom programu, gdje može raditi ili trenirati preko dana, a noći mora provoditi u kućnom pritvoru. Cilj programa je da se zatvorenik svake noći vraća u zatvor, no neadekvatni objekti u zatvoru Varginja su doveli do toga da Bruno uživa u kućnom pritvoru. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.