TRENER SARAJEVA

Varešanović nakon pobjede u Tuzli: Čestitam mojim igračima

Jako smo sretni i zadovoljni, poručio je

Varešanović: Zadovoljan ishodom utakmice. FK Sarajevo

N. D.

2.4.2023

Ekipa Sarajeva je nakon preokreta danas savladala Slobodu na Tušnju sa 3:2, a trener Mirza Varešanović konačno može odahnuti.

Njegov tim je posljednje dvije utakmice osvojio šest bodova i stvari su dosta pozitivnije u ekipi.

- Želio bih iskoristiti priliku da čestitam svojim igračima, kao i igračima Slobode, na jednoj dobroj utakmici. Utakmici punoj ritma i preokreta. Mi smo loše otvorili meč, primili dva gola u prvih 20 minuta. Posebno prvi gol je bio toliko jeftin, jedna lopta koja je pala na našoj polovini, što se ne smije dešavati, gdje je bila loša komunikacija između dva igrača. Ali eto, pokazali smo kvalitet, pokazali smo snagu i vjeru u sebe, da se i nakon 2:0 možemo vratiti, rekao je Varešanović.

Kako je naglasio njegov tim je dominirao u nastavku.

- Mislim da smo u drugom poluvremenu dominirali, imali još nekih prilika koje nismo iskoristili. Ali jako smo sretni i zadovoljni s ovom pobjedom. Slobodi bih poželio puno sreće u nastavku prvenstva. Sa dolaskom novog trenera i novog stručnog štaba vidi se da je ovo skroz druga ekipa. Traže da igraju, znaju da igraju. Mislim da će se oni brzo izvući iz ove situacije, rekao je Varešanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.