PREKID BOJKOTA

"Red Army" se neće solidarisati s navijačima Željezničara: Dolaze na utakmicu Kupa BiH

Najvatreniji navijači mostarskog Veleža su se solidarisali u prethodnim domaćim utakmicama, na kojima nije bio dozvoljen dolazak gostujućih navijača

Red Army. Facebook

N. H.

4.4.2023

Najvatreniji navijači Veleža, popularni "Red Army", odlučili su prekinuti bojkot i bit će na tribinama stadiona Rođeni u susretu polufinala Kupa BiH protiv Željezničara.

"Red Army" se krajem februara solidarisao s navijačima Borca i odbio je doći na utakmicu, jer je gostujućim navijačima bio zabranjen ulaz.

- Klub navijača "Red Army" Mostar će iz navijačke solidarnosti narednu ligašku utakmicu protiv FK Borac Banja Luka ispratiti izvan tribina stadiona Rođeni. Razlog tome je, naravno, onemogućivanje dolaska gostujućih navijača, a kao razlog tome navodi se da ne postoje uslovi za njihov prijem na stadionu. Na ovaj način iskazujemo protivljenje tome, i generalno protivljenje fudbalu bez navijača, kako domaćih, tako i gostujućih - objavili su tada navijači Veleža.

Nakon utakmice s banjalučkim Borcem, uslijedila je utakmica sa Zrinjskim, a ni u toj utakmici nije dozvoljen dolazak gostujućih navijača, pa su se navijači Veleža ponovo solidarisali.

- Derbi potpuno gubi navijački smisao bez navijača oba kluba na stadionu i same atmosfere koju ta utakmica nosi. Postupak ostaje isti kao i za prethodnu domaću utakmicu, dakle nastavlja se bojkot. Po ko zna koji put možemo se samo zapitati zbog koga se fudbal uopšte igra? – objavili su vatreni navijači Veleža pred utakmicu sa gradskim rivalom. 

Ipak, "Red Army" se nije odlučio solidarisati s navijačima sarajevskog Željezničara.

Popularnim Manijacima je dozvoljen dolazak na stadion Rođeni, ali bi bili smješteni u svojevrsnom kavezu koji je neuslovan, iako je stadion dobio „zeleno svjetlo“ od eksperta za infrastrukturu Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, Nihada Hodžića.

Najvatreniji navijači Željezničara nisu htjeli da pristanu na takav tretman, te su odustali od dolaska na gostujući stadion.

- Postavljanje kaveza na stadionu Veleža, gdje se u srijedu treba odigrati polufinale Kupa BiH i sama namjera da u njemu navijači borave 90 minuta je krajnje nehuman čin. Nećemo dopustiti da nas tretiraju kao životinje i stavljaju u kavez u kojem se ni barjak ne može zavijoriti - poručili su u svojoj objavi Manijaci.

"Red Army" se nisu, i poslije saopćenja Manijaka, solidarisati sa njima kao što su uradili s navijačima Borca i Zrinjskog. Oni su odlučili doći na utakmicu u srijedu, a sinoć su uz video navijanja najavili utakmicu i pozvali ljude da dođu na utakmicu i pruže podršku Veležu protiv Željezničara.

Prva polufinalna utakmica Kupa BiH između Veleža i Željezničara se igra u srijedu, 5. aprila, u 20:30 sati, dok je uzvrat na rasporedu 14 dana kasnije.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.