ODLUČIO KOMITET

"Kavez" na stadionu Rođeni nema dozvolu Fudbalskog saveza BiH

To je sve odlučeno putem održane telefonske sjednice, po dobijanju izvještaja od komisije koja je obišla stadion u Mostaru

Kavez na stadionu Rođeni nema dozvolu komisije. The Maniacs

N. H.

5.4.2023

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine je danas donio odluku kako FK Velež nije dobio dozvolu za korištenje "kaveza" za gostujuće navijače. 

Komitet za takmičenje FSBiH je donio takvu odluku, na telefonskoj sjednici koju je održao, nakon što je dobio izvještaj komisije koja je jučer obišla stadion u Mostaru.

- Danas je održana telefonska sjednica Komiteta za takmičenje FSBiH na kojoj je razmatran izvještaj Ad Hoc Komisije za pregled stadiona Rođeni Mostar, a s ciljem utvrđivanja ispunjenosti uvjeta za prijem i smještaj gostujućih navijača na prednje navedenom stadionu.

Komitet za takmičenje je donio odluku kojom se obavezuje FK Velež Mostar da na osnovu člana 19. stava 1. Propozicija takmičenja Premijer lige BIH i završnice Kupa BiH (takmičarska sezona 2022/23), a u vezi sa članom 11. Pravilnika o sigurnosti na međunarodnim utakmicama i utakmicama saveznog stepena takmičenja NS/FS BiH, osigura najmanje pet posto ukupnog kapaciteta stadiona isključivo za gostujuće navijače i to u odvojenoj i bezbjednoj zoni na svim domaćim prvenstvenim i Kup utakmicama imenovanog kluba. Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja - saopćeno je iz FSBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.