PRVAK SVIJETA

Novi udarac: Sve je činio da usreći majku, sada je ostao bez nje

Angela Koreju inače život nikako nije mazio

Koreja s majkom: Ošišao se kako bi joj dao podršku. Twitter

N. D.

7.4.2023

Reprezentacija Argentine je u decembru postala prvak svijeta što je bilo ostvarenje sna za mnoge fudbalere kao i čitavu naciju. Erupcija strasti i radosti bila je nešto neviđeno i igrači i navijači su sedmicama slavili uspjeh karijera.

Ipak, za Anhela Koreju (Angel Correa) su nastupili najteži trenuci u životu.

Čitavu karijeru je imao samo jedan cilj da svoju majku materijalno obezbjedi i učini je ponosnom, ali je sada doživio težak udarac.

Poslije duge borbe sa rakom, preminula je Marsela Martinez (Mercela), majka fudbalera Atletiko Madrida.

Koreju inače život nikako nije mazio.

Izgubio je oca kada je imao 10 godina. Ubrzo su ga zadesile dvije nove tragedije, kada je imao 12 i 14 godina, ostao je bez dva brata koji su pronađeni mrtvi.

Kada je postao profesionalac, Angel je preuzeo na sebe da izdržava cijelu porodicu. Koliko cijeni svoju majku pokazao je prije dvije godine kada se ošišao kako bi podržao njenu borbu protiv raka.

A kada je potpisao za Atletiko 2014. godine, dijagnosticiran mu je srčani problem koji je mogao završiti njegovu karijeru.

Jorgandžije su platile njegovu operaciju, a samo nekoliko mjeseci kasnije popularni Anđelito je bio spreman da igra. Zato ga njegov ožiljak na grudima, odmah ispod tetovaže, stalno podsjeća na sve što je prošao u životu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.